Zdravé cestoviny len z 2 ingrediencií? Vyskúšajte internetový HIT!

Ak na internete sledujete kulinárske trendy, pravdepodobne ste narazili na nový fenomén – zdravé cestoviny len z dvoch ingrediencií. Tieto jednoduché a zdravé cestoviny ľahko pripravíte len z dvoch ingrediencií, no ponúknu vám lahodnú a výživnú alternatívu k tradičným cestovinám. Nečudo, že sa tento recept stal populárnym na celom internete. Navyše si ho pripravíte ozaj rýchlosťou blesku!

Ako si pripraviť zdravé cestoviny len dvoch ingrediencií?

Ingrediencie:

  • 1 hrnček hladkej múky
  • uvarená brokolica alebo dozreté väčšie avokádo
  • 2 polievkové lyžice vody
  • 1 čajová lyžička soli

Postup:

  1. Začnite tým, že si rozmixujete avokádo alebo uvarenú brokolicu. Pokiaľ k avokádu bude potrebné pridať trochu vody, uvarená brokolica v sebe má dosť vláčnosti, čiže k nej pravdepodobne už nebudete musieť pridávať ďalšiu tekutinu.
  2. Vo všeobecnosti na prípravu týchto cestovín budete potrebovať na jeden hrnček hladkej múky približne 3 polievkové lyžice rozmixovaného avokáda alebo brokolice.
  3. Na pracovnej doske alebo vo väčšej miske zmiešajte dohromady múku s brokolicovým alebo avokádovým pyré, pridajte soľ a vypracujte rukami vláčne cesto. Ak je cesto príliš suché, pridajte viac vody. Ak je príliš lepkavé, pridajte trochu múky. Keď máte cesto vypracované, nechajte ho odpočívať približne 20 minút.
  4. Cesto si následne rozvaľkajte na pomúčenej doske a narežte ho na pásiky alebo na tvary cestovín podľa vašich preferencií. Môžete taktiež použiť špeciálne formičky na cestoviny alebo jednoducho narezať cestoviny pomúčeným nožom.
  5. Povarte zdravé cestoviny vo vriacej osolenej vode asi 4-5 minút, kým nevyplávajú na povrch.

zdravé cestoviny
Foto: Pixabay

Mohlo by vás zaujímať: Ako uvariť čerstvé cestoviny: Všetko, čo by ste mali vedieť

Gurman TIP: Zdravé cestoviny z avokáda či brokolice sa skvelo hodia pre vegánov, nakoľko pri ich príprave nie sú použité žiadne živočíšne produkty a ani vajíčka. Avokádo teda nie je len vynikajúcim zdrojom zdravých mononenasýtených tukov (dobrých tukov), ale je taktiež univerzálnou ingredienciou, ktorá sa výborne hodí ako náhrada za maslo, olej a vajcia pri pečení.

S čim podávať domáce zdravé cestoviny?

Domáce zdravé cestoviny sú ideálnym základom pre kreatívne recepty a možnosti ich podávania sú takmer neobmedzené. Môžete ich servírovať so zeleninovými omáčkami plnými farieb a chutí, lahodným pestom z bazalky alebo tradičnou paradajkovou omáčkou. Taktiež môžete zvoliť krémové smotanové omáčky alebo cestoviny z avokáda či brokolice podávať s grilovanou zeleninou a bylinkovým maslom. Nebojte sa a experimentujte s rôznymi chuťovými kombináciami, pokiaľ nenájdete tú, ktorá vás na tanieri dostane!

Prečítajte si tiež: Špagety Carbonara: Smotana do nich nepatrí, takto ich pripravíte ako pravý Talian!

zdravé cestoviny
Foto: Pixabay

Komentáre

Komentáre môže pridavať len prihlásený používateľ