Bravčová panenka s batátovou kašou

Chutný steak z bravčovej panenky v kombinácii so sladkastou batátovou kašou a čerstvým šalátovým mixom. 

Náročnosť
Čas prípravy
30 minút
3.59
229 Receptov

Postup receptu

  1. Batáty si ošúpeme a nakrájame na menšie kocky. Dáme ich do hrnca a zalejeme vodou – osolíme a varíme do zmäknutia. Následne vylejeme vodu a batáty rozmixujeme mixérom alebo rozpučíme pučidlom. Pridáme maslo a mlieko izbovej teploty tak, aby kaša nebola príliš riedka, ani príliš hustá.

  2. V mise si zmiešame šalátové listy, nakrájanú reďkovku a papriku, prípadne inú zeleninu, ktorú máme doma. Šalát zalejeme olivovým olejom a citrónom. Pridáme provensálske bylinky a soľ.

  3. Pripravíme si panenku. Nakrájame si ju na asi 2 cm hrubé plátky a rukou ich trocha roztiahneme. Osolíme, okoreníme a pečieme na rozohriatej panvici s olejom do zlatohneda.

  4. Podávame.

Ohodnotiť recept

Komentáre môže pridavať len prihlásený používateľ

Gurmán recepty

Viac od autora

Je dávno známe, že ak je zrozumiteľný obsah stránky, na ktorej rozloženie sa čitateľ díva, jeho pozornosť je rozptýlená

Palacinky na sladko s džemom a ovocím

Náročnosť
Čas prípravy
30 minút
Lievance
americká kuchyňa

Americké lievance

Náročnosť
Čas prípravy
30 minút
talianska kuchyňa

Pravé talianske lasagne

Náročnosť
Čas prípravy
1 hodina
indický dhal
indická kuchyňa

Indický dhal

Náročnosť
Čas prípravy
15 minút

Cesnaková krémová polievka

Náročnosť
Čas prípravy
15 minút

Ryžový nákyp so slivkovým kompótom

Náročnosť
Čas prípravy
1 hodina