Bravčová panenka s batátovou kašou

Chutný steak z bravčovej panenky v kombinácii so sladkastou batátovou kašou a čerstvým šalátovým mixom. 

Náročnosť
Čas prípravy
30 minút
0
11 Receptov

Postup receptu

  1. Batáty si ošúpeme a nakrájame na menšie kocky. Dáme ich do hrnca a zalejeme vodou – osolíme a varíme do zmäknutia. Následne vylejeme vodu a batáty rozmixujeme mixérom alebo rozpučíme pučidlom. Pridáme maslo a mlieko izbovej teploty tak, aby kaša nebola príliš riedka, ani príliš hustá.

  2. V mise si zmiešame šalátové listy, nakrájanú reďkovku a papriku, prípadne inú zeleninu, ktorú máme doma. Šalát zalejeme olivovým olejom a citrónom. Pridáme provensálske bylinky a soľ.

  3. Pripravíme si panenku. Nakrájame si ju na asi 2 cm hrubé plátky a rukou ich trocha roztiahneme. Osolíme, okoreníme a pečieme na rozohriatej panvici s olejom do zlatohneda.

  4. Podávame.

Ohodnotiť recept

Zanechať komentár

Gurmán recepty

Viac od autora

Je dávno známe, že ak je zrozumiteľný obsah stránky, na ktorej rozloženie sa čitateľ díva, jeho pozornosť je rozptýlená

Cesnaková nátierka so syrom

Náročnosť
Čas prípravy
15 minút

Bolonské špagety s mletým mäsom a bazalkou

Náročnosť
Čas prípravy
30 minút

Brokolicová krémová polievka

Náročnosť
Čas prípravy
30 minút

Bravčová panenka s batátovou kašou

Náročnosť
Čas prípravy
30 minút
Vegetariánske jedlo