Hovädzí vývar zo špikových kostí

Každý milovník varenia a gastronómie by mal mať vždy po ruke tmavý alebo svetlý vývar. Hovädzí vývar z upečených špikových kostí je vo výsledku tmavý, silný a plný chuti. Tvorí základ pre klasickú nedeľnú polievku s rezancami či pečeňovými haluškami, ale aj pre iné druhy polievok a omáčok. Ide o pomerne dlhý proces, vývar musíme variť minimálne 5-6 hodín, aby sme z neho dostali maximum chuti. Preto zvoľte čo najväčší hrniec aký len máte, prípadne si to rozdeľte do dvoch a vývar si potom zamrazte na neskoršie použitia.

Náročnosť
Čas prípravy
5 hod.
Čas varenia
5 hod.
Celkový čas
10 hod.

Gurmán recepty

Viac od autora

Vegánska šošovicová polievka
polievka vegan Vegetariánske jedlo

Vegánska šošovicová polievka

Náročnosť
Čas prípravy
45 min.
Bylinkové maslo
bylinky maslo rýchly recept

Bylinkové maslo

Náročnosť
Čas prípravy
30 min.
Chutná šošovica na kyslo
obed rýchly recept šošovica

Chutná šošovica na kyslo

Náročnosť
Čas prípravy
30 min.
Guláš na čiernom pive
guláš guláš na pive obed

Guláš na čiernom pive

Náročnosť
Čas prípravy
3 hod.
Nachos s mletým mäsom
mleté mäso nachos rýchly recept

Nachos s mletým mäsom

Náročnosť
Čas prípravy
45 min.
Pečené bravčové plece na koreňovej zelenine
bravčové mäso koreňová zelenina pečené mäso

Pečené bravčové plece na koreňovej zelenine

Náročnosť
Čas prípravy
3 hod.