Hovädzí vývar zo špikových kostí

Každý milovník varenia a gastronómie by mal mať vždy po ruke tmavý alebo svetlý vývar. Hovädzí vývar z upečených špikových kostí je vo výsledku tmavý, silný a plný chuti. Tvorí základ pre klasickú nedeľnú polievku s rezancami či pečeňovými haluškami, ale aj pre iné druhy polievok a omáčok. Ide o pomerne dlhý proces, vývar musíme variť minimálne 5-6 hodín, aby sme z neho dostali maximum chuti. Preto zvoľte čo najväčší hrniec aký len máte, prípadne si to rozdeľte do dvoch a vývar si potom zamrazte na neskoršie použitia.

Náročnosť
Čas prípravy
5 hodín

Gurmán recepty

Viac od autora

Kuskus s kozím syrom
fit recept Vegetariánske jedlo zdravé

Kuskus s kozím syrom

Náročnosť
Čas prípravy
30 minút
Fit cviklový šalát
fit recept raňajky šaláty zdravé jedlo

Fit cviklový šalát

Náročnosť
Čas prípravy
15 minút
Chrumkavé kuracie krídelka
kuracie mäso rýchle

Chrumkavé kuracie krídelka

Náročnosť
Čas prípravy
45 minút
Kurací wrap s fazuľou
fit recept zdravé

Kurací wrap s fazuľou

Náročnosť
Čas prípravy
30 minút
Medovníková torta
Dezerty medovníková torta torta

Medovníková torta

Náročnosť
Čas prípravy
2 hodiny
Ázijský šalát s rezancami a tofu
fit recept vegan zdravé jedlo

Ázijský šalát s rezancami a tofu

Náročnosť
Čas prípravy
30 minút