Hovädzí vývar zo špikových kostí

Každý milovník varenia a gastronómie by mal mať vždy po ruke tmavý alebo svetlý vývar. Hovädzí vývar z upečených špikových kostí je vo výsledku tmavý, silný a plný chuti. Tvorí základ pre klasickú nedeľnú polievku s rezancami či pečeňovými haluškami, ale aj pre iné druhy polievok a omáčok. Ide o pomerne dlhý proces, vývar musíme variť minimálne 5-6 hodín, aby sme z neho dostali maximum chuti. Preto zvoľte čo najväčší hrniec aký len máte, prípadne si to rozdeľte do dvoch a vývar si potom zamrazte na neskoršie použitia.

Náročnosť
Čas prípravy
5 hodín

Gurmán recepty

Viac od autora

Letný grécky šalát
rýchly recept šalát zdravé

Letný grécky šalát

Náročnosť
Čas prípravy
30 minút
Hrnčeková bublanina s ovocím
bublanina marhule ovocný koláč

Hrnčeková bublanina s ovocím

Náročnosť
Čas prípravy
1 hodina
Ľahký ovocný koláč s mascarpone
Dezerty ovocný koláč

Ľahký ovocný koláč s mascarpone

Náročnosť
Čas prípravy
1 hodina 30 minút
Ochutená kukurica s pestom
grilovanie kukurica rýchly recept

Ochutená kukurica s pestom

Náročnosť
Čas prípravy
30 minút
Guláš na čiernom pive
guláš guláš na pive obed

Guláš na čiernom pive

Náročnosť
Čas prípravy
3 hodiny
Fúkané kokosové rožky
kokosové rožky vianoce vianočné recepty

Fúkané kokosové rožky

Náročnosť
Čas prípravy
1 hodina 30 minút