Ideálne je, aby malo mäso izbovú teplotu. Hovädziu sviečkovicu si nakrájame na 2,5 cm hrubé pláty.
Steak osušíme a obalíme v zmesi čierneho korenia a soli. Touto zmesou nešetríme, inak steak ostane bez chuti.
3 polievkové lyžice oleja nalejeme na rozohriatu panvicu.
Keď je panvica poriadne rozohriata (olej by mal mierne prskať) opatrne do nej vložíme steak a opekáme jednu stranu približne 2-3 minúty.
Druhú stranu steaku najskôr opekáme približne 30 sekúnd, pod 30 sekundách vložíme do panvice 60 g masla, 3 strúčiky cesnaku, stonky tymiánu a steak nepretržite polievame maslom po dobu 1 minúty.
Steak z panvice vyberieme, položíme na kuchynskú dosku, polejeme zvyšným maslom a necháme odpočívať približne 5 minút.
Komentáre môže pridavať len prihlásený používateľ