Steak z hovädzej sviečkovice

Pripravte si s nami ideálnu večeru ktorá ulahodí nie len každému mužovi- steak z hovädzej sviečkovice.

Náročnosť
Čas prípravy
15 minút

Ingrediencie

300 g sviečkovice

3 strúčky cesnaku

5 stoniek čerstvého tymiánu

Soľ

Čierne korenie

3 pl oleja

Ingrediencie pre 3 osoby

Postup receptu

  1. Ideálne je, aby malo mäso izbovú teplotu. Hovädziu sviečkovicu si nakrájame na 2,5 cm hrubé pláty.

  2. Steak osušíme a obalíme v zmesi čierneho korenia a soli. Touto zmesou nešetríme, inak steak ostane bez chuti.

  3. 3 polievkové lyžice oleja nalejeme na rozohriatu panvicu.

  4. Keď je panvica poriadne rozohriata (olej by mal mierne prskať) opatrne do nej vložíme steak a opekáme jednu stranu približne 2-3 minúty.

  5. Druhú stranu steaku najskôr opekáme približne 30 sekúnd, pod 30 sekundách vložíme do panvice 60 g masla, 3 strúčiky cesnaku, stonky tymiánu a steak nepretržite polievame maslom po dobu 1 minúty.

  6. Steak z panvice vyberieme, položíme na kuchynskú dosku, polejeme zvyšným maslom a necháme odpočívať približne 5 minút.

  7. Servírujeme s pečenou zeleninou. Dobrú chuť!

Ohodnotiť recept

Zanechať komentár

Gurmán recepty

Viac od autora

Je dávno známe, že ak je zrozumiteľný obsah stránky, na ktorej rozloženie sa čitateľ díva, jeho pozornosť je rozptýlená

tvarohový koláč tvarohový krémeš

Tvarohový krémeš s vanilkou

Náročnosť
Čas prípravy
30 minút
polievky

Mrkvová krémová polievka s hokkaido tekvicou

Náročnosť
Čas prípravy
15 minút
indická kuchyňa

Kuracia Tikka Masala

Náročnosť
Čas prípravy
45 minút

Jahodové guľky

Náročnosť
Čas prípravy
45 minút

Gravlax – Severská chuťovka z lososa

Náročnosť
Čas prípravy
15 minút
Dezerty

Čučoriedková torta s mascaropone

Náročnosť
Čas prípravy
45 minút