Steak z hovädzej sviečkovice

Pripravte si s nami ideálnu večeru ktorá ulahodí nie len každému mužovi- steak z hovädzej sviečkovice.

Náročnosť
Čas prípravy
15 minút
0
100 Receptov

Ingrediencie

300 g sviečkovice

3 strúčky cesnaku

5 stoniek čerstvého tymiánu

Soľ

Čierne korenie

3 pl oleja

Ingrediencie pre 3 osoby

Postup receptu

  1. Ideálne je, aby malo mäso izbovú teplotu. Hovädziu sviečkovicu si nakrájame na 2,5 cm hrubé pláty.

  2. Steak osušíme a obalíme v zmesi čierneho korenia a soli. Touto zmesou nešetríme, inak steak ostane bez chuti.

  3. 3 polievkové lyžice oleja nalejeme na rozohriatu panvicu.

  4. Keď je panvica poriadne rozohriata (olej by mal mierne prskať) opatrne do nej vložíme steak a opekáme jednu stranu približne 2-3 minúty.

  5. Druhú stranu steaku najskôr opekáme približne 30 sekúnd, pod 30 sekundách vložíme do panvice 60 g masla, 3 strúčiky cesnaku, stonky tymiánu a steak nepretržite polievame maslom po dobu 1 minúty.

  6. Steak z panvice vyberieme, položíme na kuchynskú dosku, polejeme zvyšným maslom a necháme odpočívať približne 5 minút.

  7. Servírujeme s pečenou zeleninou. Dobrú chuť!

Ohodnotiť recept

Zanechať komentár

Gurmán recepty

Viac od autora

Je dávno známe, že ak je zrozumiteľný obsah stránky, na ktorej rozloženie sa čitateľ díva, jeho pozornosť je rozptýlená

Ryžový nákyp so slivkovým kompótom

Náročnosť
Čas prípravy
1 hodina
steak

Hovädzí flank steak s batátovou kašou

Náročnosť
Čas prípravy
45 minút
bryndzové halušky

Bryndzové halušky na tradičný slovenský spôsob

Náročnosť
Čas prípravy
1 hodina
polievka
polievka rýchle zdravé

Gazpacho – španielska polievka bez varenia

Náročnosť
Čas prípravy
15 minút
špízy
indická kuchyňa

Kuracie Tandoori špízy

Náročnosť
Čas prípravy
30 minút
koláč
Dezerty

Rýchly broskyňový koláč

Náročnosť
Čas prípravy
15 minút