Ako nakrájať ananás: Vyskúšajte šikovný postup

Pomaly sa blíži obdobie najkrajších sviatkov roka a vy tak zaiste narazíte v pultoch obchodov na exotický ananás, ktorý láka svojou chuťou aj vzhľadom. Bohužiaľ sa mnohokrát stáva, že ananás v domácnosti skladujeme tak dlho, až nahnije. Je tomu tak aj preto, že málokomu sa chce pustiť do jeho krájania. Ako nakrájať ananás jednoducho? To sa dozviete v nasledujúcich riadkoch.

Ananás je ovocným pokladom, ktorý poteší sladkou a šťavnatou chuťou. Môžete si ho zakúpiť už vopred nakrájaný, no jeho cena je tak mnohonásobne vyššia v porovnaní s jeho kúpou vcelku. Preto sa vám určite bude hodiť nasledujúci postup, ako nakrájať ananás vo vašej kuchyni a bez väčších ťažkostí.

ako nakrájať ananás
Foto: Pixabay

Ako nakrájať ananás?

Na krájanie ananásu sa vám bude hodiť väčší zubatý alebo ostrý rovný kuchynský nôž. Postup krájania je jednoduchý. Najprv odrežte hornú a dolnú časť ananásu, tak aby stál pevne a rovno na kuchynskej doske.

Po odrezaní oblých častí ovocia, postavíme ananás vzpriamene na dosku a pomocou toho istého noža začnite od vrchu ananásu k spodku odkrajovať šupku v pásikoch. Držte nôž tak, aby išiel pozdĺž tvaru ovocia a nezabudnite odstrániť aj prípadné zbytky šupky na povrchu.

Následne prichádza rad na samotné nakrájanie. Ananás rozkrojte na dve rovnaké polovice, smerom na výšku. Teraz budete mať ľahký prístup k jeho „jadru“, ktoré je tuhé na konzumáciu, a preto tento stred vyrežte. V strede ananásu vám tak vznikne trojuholníkový zárez po boku ktorého budú trojuholníky sladkej dužiny. Tie nakrájajte na tvary podľa vlastnej chuti a preferencií a sladká zdravá pochúťka je na stole.

ako nakrájať ananás
Foto: Pixabay

Mohlo by vás zaujímať: Ako olúpať granátové jablko: Rýchly postup bez neporiadku

Tým, že si ananás doma sami nakrájate si môžete užiť chutné ovocie a zároveň ušetriť nejaké peniaze. Nakrájaný ananás môžete uložiť do chladničky až tri dni. Exotický ananás využijete okrem samotnej konzumácie na prípravu výborných receptov. Vyskúšajte napríklad tekvicovo-ananásové kari alebo ananásovú pikantnú salsu či klasiku v podobe zapečených kuracích pŕs s ananásom.

Komentáre

Komentáre môže pridavať len prihlásený používateľ