už 3274 receptov

Pridaj recept

Hovädzie mäso s rajčiakovou omáčkou

Hovädzie mäso s rajčiakovou omáčkou

Zaradené v kategórii:
Hovädzie mäso

Ingrediencie:

Hovädzie mäso uvarené v polievke
Rajčiaková omáčka: 30 g oleja, 20 g cibule, 5 zrniek čierneho korenia, 2 zrnká nového korenia, 1 klinček, kúsok celej škorice, 1 bobkový list, trocha tymianu, kúsok citrónovej kôry, 20 g cukru, 40 g hladkej múky, 10 veľkých rajčiakov alebo 3 lyžice rajčiakového pretlaku, šťava z polovice citróna, 2-3 lyžice červeného vína alebo hustej sladkej smotany


Postup prípravy:

Na oleji opražíme do ružová cibuľu pokrájanú na kolieska, celé čierne a nové korenie, škoricu, bobkový list, tymian, klinček, citrónovú kôru a lyžicu cukru. Prisypeme múku, ktorú necháme zožltnúť, pridáme pokrájané čerstvé alebo nakladané rajčiaky, prípadne rajčiakový pretlak, dobre premiešame a chvíľu dusíme. Potom zalejeme polievkou alebo osolenou vodou a dobre povaríme. Nakoniec omáčku podľa chuti okyslíme citrónovou šťavou, osolíme a trocha osladíme, ešte chvíľu povaríme a precedíme. Do hotovej omáčky môžeme pridať niekoľko lyžíc červeného vína alebo sladkej smotany.
Hovädzie mäso z polievky vyberieme, pokrájame na úhľadné kúsky, uložíme na misu a polejeme rajčiakovou omáčkou. Podáme so zemiakmi, s ryžou, cestovinou alebo knedľou.

Pridaj recept do mojej kuchárskej knihy

Súvisiace recepty

Hovädzie ľadvinky s cibuľovou omáčkou
Hovädzie ľadvinky s cibuľovou omáčkou
Kliknite pre zväčšenie obrázka: Hovädzie mäso na hubách 2.
Hovädzie mäso na hubách 2.
Ryba s rajčiakovou omáčkou
Ryba s rajčiakovou omáčkou
Hovädzia polievka s cestovinou 1.
Hovädzia polievka s cestovinou 1.