Hovädzie mäso s rajčiakovou omáčkou
Zaradené v kategórii:
Hovädzie mäso

Ingrediencie:
Hovädzie mäso uvarené v polievke
Rajčiaková omáčka: 30 g oleja, 20 g cibule, 5 zrniek čierneho korenia, 2 zrnká nového korenia, 1 klinček, kúsok celej škorice, 1 bobkový list, trocha tymianu, kúsok citrónovej kôry, 20 g cukru, 40 g hladkej múky, 10 veľkých rajčiakov alebo 3 lyžice rajčiakového pretlaku, šťava z polovice citróna, 2-3 lyžice červeného vína alebo hustej sladkej smotany
Postup prípravy:
Na oleji opražíme do ružová cibuľu pokrájanú na kolieska, celé čierne a nové korenie, škoricu, bobkový list, tymian, klinček, citrónovú kôru a lyžicu cukru. Prisypeme múku, ktorú necháme zožltnúť, pridáme pokrájané čerstvé alebo nakladané rajčiaky, prípadne rajčiakový pretlak, dobre premiešame a chvíľu dusíme. Potom zalejeme polievkou alebo osolenou vodou a dobre povaríme. Nakoniec omáčku podľa chuti okyslíme citrónovou šťavou, osolíme a trocha osladíme, ešte chvíľu povaríme a precedíme. Do hotovej omáčky môžeme pridať niekoľko lyžíc červeného vína alebo sladkej smotany.
Hovädzie mäso z polievky vyberieme, pokrájame na úhľadné kúsky, uložíme na misu a polejeme rajčiakovou omáčkou. Podáme so zemiakmi, s ryžou, cestovinou alebo knedľou.
Pridaj recept do mojej kuchárskej knihy
- Počet porcií: neurčené
- Čas prípravy:
- Čas varenia: neurčené
- Náročnosť prípravy: ľahká
- Technika prípravy: varenie
- Kuchyňa: neurčené
- Príležitosť: jedlá na každý deň
- Lacné jedlo: nie
- Poslať recept známemu
- Tlačiť recept
- Komentáre (0)
- Zdieľať cez Facebook
Komentáre:
Súvisiace recepty
![]() Hovädzie ľadvinky s cibuľovou omáčkou | Hovädzie mäso na hubách 2. | ![]() Ryba s rajčiakovou omáčkou | ![]() Hovädzia polievka s cestovinou 1. |