už 3274 receptov

Pridaj recept

Jazyk na hubách 2.

Zaradené v kategórii:
Bravčové vnútornosti

Ingrediencie:

2 menšie jazyky, voda, 2 strúčiky cesnaku, 4-5 zrniečok čierneho i nového korenia, 60 g oleja, 40 g cibule, 150 g hríbov, 1 lyžička mletej červenej papriky, rasca, mleté čierne korenie, 10 g nasucho opraženej múky, vývar z jazykov


Postup prípravy:

Umyté jazyky vložíme do vody, do ktorej sme pridali očistené strúčiky cesnaku a zrniečka čierneho i nového korenia, a uvaríme. Mäkké jazyky vyberieme a vložíme do studenej vody. Potom z nich odstránime blanu a pokrájame ich na tenšie plátky. Na oleji speníme nadrobno pokrájanú cibuľu, pridáme očistené, umyté a na menšie kúsky pokrájané hríby, rascu, mleté čierne korenie, mletú červenú papriku a za občasného pomiešania dusíme najskôr len vo vlastnej šťave, až neskôr podlejeme naberačkou vývaru a udusíme do mäkka. Potom zaprášime múkou, premiešame a podľa potreby rozriedime vývarom. Do udusených hríbov vložíme pripravený jazyk a necháme ho pre hriať. Podávame s ryžou a so šalátom.

Pridaj recept do mojej kuchárskej knihy

  • Počet porcií: neurčené
  • Čas prípravy: neurčené
  • Čas varenia: neurčené
  • Náročnosť prípravy: stredná
  • Technika prípravy: dusenie
  • Kuchyňa: neurčené
  • Príležitosť: jedlá na každý deň
  • Lacné jedlo: nie

Komentáre:

Pridal/a: Katarina - 24.9.2011

je to dobrý recept

Súvisiace recepty

Jazyk na hubách 1.
Jazyk na hubách 1.
Hovädzí údený jazyk
Hovädzí údený jazyk
Hovädzí jazyk na sardelách
Hovädzí jazyk na sardelách
Hovädzí jazyk s poľskou omáčkou 2.
Hovädzí jazyk s poľskou omáčkou 2.