4 dl mlieka
1 žĺtok
1 vajce
50 g práškového cukru
250 g hladkej múky
100 g oleja na pečenie
100 g lekváru alebo škoricový cukor
vanilkový cukor na posypanie
soľ
Mlieko si rozdelíme na dve časti. Do menšej polovice mlieka postupne pridávame žĺtok, vajce a cukor, trocha osolíme a za stáleho miešania pridáme po troche múku.
Cesto dobre vypracujeme, aby v ňom nezostali hrčky, a nakoniec rozriedime zvyšným mliekom.
Tip: pre farebnosť môžeme do cesta pridať aj trošku granka alebo kakaa.
Panvicu dobre nahrejeme, potrieme tenkou vrstvou oleja, nalejeme na ňu primeranú časť cesta a upečieme tenké palacinky z obidvoch strán do zlatista.
Hotové palacinky potrieme lekvárom alebo posypeme škoricovým cukrom, zavinieme a povrch ešte posypeme práškovým cukrom. Môžeme podávať s kúskami ľubovoľného ovocia.
Komentáre môže pridavať len prihlásený používateľ