Pečeňová paštéta v aspiku

Náročnosť
Čas prípravy
3.66
3289 Receptov

Postup receptu

Pečeň namočíme do mlieka aspoň na pol dňa. Potom ju pretrieme cez sito aj so žemľou, ktorú sme namočili v mlieku a vytlačili. Pridáme postrúhanú cibuľu, mleté čierne korenie, soľ, postrúhaný muškátový orech, víno, celé vajce a údenú slaninu pokrájanú na kocky. Všetko dobre premiešame a dáme do vymastenej a strúhankou vysypanej pudingovej formy. Formu vložíme do väčšej nádoby s vodou, prikryjeme ju a varíme asi tri štvrte hodiny. Uvarenú paštétu necháme vo forme vychladnúť. Uvarený precedený priezračný aspik nalejeme do väčšej pudingovej formy asi na hrúbku dvoch prstov a necháme v chlade stuhnúť. Potom na vrstvu stuhnutého aspiku vyklopíme uvarenú paštétu (pozor, aby sa nerozpadla) a formu dolejeme vlažným aspikom a necháme znova stuhnúť. Pred podávaním okolo formy obvinieme utierku, ktorú sme namočili v horúcej vode a vyžmýkali, a obsah formy vyklopíme na misu. Paštétu ozdobíme pokrájaným citrónom, hlávkovým šalátom, reďkovkou a zelenou petržlenovou vňaťou.

Ohodnotiť recept

Zanechať komentár

Gurmán recepty

Viac od autora

Je dávno známe, že ak je zrozumiteľný obsah stránky, na ktorej rozloženie sa čitateľ díva, jeho pozornosť je rozptýlená