Čo s mäsom z polievky? Využite ho do týchto chutných receptov

Po uvarení výdatnej mäsovej polievky sa nám mnohokrát zvýši mäso, ktoré už splnilo svoju úlohu pri dochucovaní vývaru. No to neznamená, že jeho cesta tu končí. Pokiaľ mnohí gurmáni si na ňom radi pochutnajú len tak s chlebíkom, uvarené mäso z polievky môžete využiť na prípravu množstva chutných jedál. Čo s mäsom z polievky? Pozrime sa spoločne na niekoľko tipov a receptov, ako zužitkovať hovädzie, bravčové či kuracie mäso, ktoré ste použili na prípravu vývaru.

Čo s mäsom z polievky? Poslúži vám na chutnú večeru či obed na nadchádzajúce dni

Hovädzie mäso

Natrhajte hovädzie mäso vybrané z vývaru na menšie kúsky a osmažte ho na panvici s cibuľou, cesnakom a koreninami (červená paprika, kmín, oregano). Podávajte mäsko takto pripravené v tortillách s čerstvou zeleninou, avokádom a kyslou smotanou. Vznikne vám delikátne hovädzie tacos, ideálne na modernú večeru či dokonca ako pohostenie pre partiu priateľov.

Keď na panvici orestujte cibuľu, mrkvu, zeler a k tejto zelenine pridáte natrhané hovädzie, paradajkový pretlak, červené víno a trochu hovädzieho vývaru, získate výborné hovädzie ragú. Stačí už len krátke podusenie až do zhustnutia omáčky. Ragú môžete podávať s cestovinami alebo zemiakovou kašou.

Mohlo by vás zaujímať: Zemiaková kaša inak: Ako ju urobiť a čo do nej dať pre extra chuť?

Uvarené hovädzie môžete taktiež natrhať na vláknité tenké plátky a podávať ho v domácom chlebe s horčicou, syrom a kyslými uhorkami. Takejto desiate či večeri v podobe hovädzích sendvičov neodolá snáď žiaden chlap!

Hovädzí vývar zo špikových kostí
Foto: Gurman

Bravčové mäso

Rýchle bravčové kocky na smotane si môžete pripraviť z mäsa z bravčového vývaru. Na panvici si najprv opražte cibuľu, pridajte nakrájané bravčové mäso a podlejte smotanou. Dochutíme soľou, korením a trochou horčice. Podávame s ryžou alebo cestovinami, recept sa výborne hodí napríklad na pondelkový obed, ak ste vývar pripravovali v nedeľu.

Mohlo by vás zaujímať: Rakúske knedle do polievky: Pozdvihnú váš nedeľný obed

Keď nakrájate bravčové mäso z polievky na menšie kúsky a zmiešate ho s vajcom, strúhankou, cesnakom, petržlenovou vňaťou a koreninami, vzniknú vám lahodné bravčové fašírky. Stačí ich už len vysmažiť na panvici do zlatista. Fašírky skvelo doplnia aj zemiakový prívarok na kyslo.

Nakrájajte bravčovinu na stir-fry recept na tenké prúžky a prudko ju osmažte na panvici s paprikou, cibuľou, mrkvou a brokolicou. Pridajte sójovú omáčku a podávajte s ryžou alebo ryžovými rezancami. Na tento recept nemusíte použiť výlučne len hovädzie mäso z polievky, rovnako dobre vám poslúži bravčové či kuracie.

čo s mäsom z polievky
Foto: Pixabay

Kuracie mäso

Neviete, čo s mäsom z polievky? Kuracinu z vývaru nakrájajte na menšie kúsky a zmiešajte ju s majonézou, nakrájaným zelerom, jablkom, orechmi a trochou dijonskej horčice. Podávajte na listovom šaláte alebo rovno v sendviči. Takýto kurací šalát výborne padne počas teplých dní, rovnako ako obľúbený Cézar šalát s dresingom.

Keď natrháte uvarené kuracie a zmiešajte ho s varenou zeleninou (mrkva, hrášok, kukurica) a zalejete bešamelovou omáčkou, vznikne vám obdoba na recept na pastierky koláč. Nalejte zmes do zapekacej misy, prikryte ju plátom lístkového cesta a už len zapečte do zlatista.

Kuracie rizoto je ďalším skvelým a chutným receptom, ktorý si môžete pripraviť z mäsa z vývaru. Na panvici si osmažte cibuľu, pridajte ryžu na rizoto a postupne podlievajte kuracím vývarom. Keď je ryža takmer hotová, pridajte do rizota natrhané kuracie mäso, parmezán a oriešok masla. Porcie môžete dozdobiť aj čerstvým tymianom.

Prečítajte si tiež: FOTORECEPT na kuracie rizoto s hráškom a hubami

Kuracie rizoto s hráškom a hubami
Foto: Gurman

Komentáre

Komentáre môže pridavať len prihlásený používateľ