Najlepšia bielková poleva na medovníky: Pripravíte ju do 10 minút

Myslíte si, že upečenie dokonalých medovníkov s krásne bielou ozdobnou polevou je zložité? Dovoľte nás presvedčiť vás o opaku. Bude vám k tomu stačiť správny postup. Bielková poleva na medovníky tak bude hotová ani nie do desiatich minút a vy môžete popustiť uzdu svojej kreativite pri zdobení najobľúbenejšieho sladkého vianočného pečiva. Poďme sa spoločne pozrieť na recept na najlepšiu bielkovú polevu na medovníky.

Jedným z kľúčových tajomstiev pre dokonalé zdobenie medovníčkov je fakt, že budete potrebovať dva druhy polevy. Jednu riedku a druhú stredne hustú. Riedka poleva sa používa sa na vytváranie vzorov, ktoré budete vypĺňať, stredne hustá poleva slúži na vytváranie ich okrajov alebo úhľadných bodiek, čiar a ďalších detailov.

Bielková poleva na medovníky – recept

Ingrediencie:

Riedka poleva:

  • 1 ks bielok
  • 100 g práškového cukru

Stredne hustá poleva:

  • 1 ks bielok
  • 150 g práškového cukru

Prečítajte si tiež: Domáce opekance: Recept, vďaka ktorému ich určite prestanete kupovať

bielková poleva na medovníky
Foto: Pixabay

Postup:

  1. Odporúčame použiť kvalitný práškový cukor. Preosejte ho aspoň dvakrát cez sitko.
  2. Oddeľte bielok od žĺtka do misky.
  3. Postupne pridávajte preosiaty cukor k bielku a pomaly miešajte vareškou alebo habarkou, kým poleva nedosiahne želanú konzistenciu a lesk. Tento proces by mal trvať približne 1 až maximálne 2 minúty.
  4. Hustá poleva by sa mala „trhať,“ nie liať, zatiaľ čo riedka poleva by sa mala liať, ale nie príliš, aby sa nerozpíjala. Dbajte na to, aby ste nedoviedli polevu k „snehovej“ konzistencii, pretože by ste museli opätovne začať s jej prípravou.
  5. Ak sa vám poleva zdá veľmi riedka, pridajte trochu cukru. Naopak, ak ju pripravíte príliš hustú, pridajte do nej trochu ďalšieho bielka.
  6. Naplňte riedkou a stredne hustou polevou zdobiace sáčky s tenkým koncom a podľa svojej predstavivosti alebo predlohy vytvárajte ozdoby na medovníkoch.
najlepšie medovníky
Foto: Pixabay

Mohlo by vás zaujímať: Laskonky: Osvedčený recept krok za krokom aj pre začiatočníkov

Gurman TIP: Bielková poleva na medovníky ľahko zmení svoju konzistenciu. Preto ju spotrebujte v ten deň, kedy ste ju pripravili. Na zdobenie ďalšej várky medovníčkov, ktoré plánujete upiecť inokedy, si pripravte čerstvú dávku polevy. Pečiete okrem ihneď mäkkých medovníkov aj linecké pečivo? S týmito trikmi zmizne z vášho vianočného stola ako prvé.

Komentáre

Komentáre môže pridavať len prihlásený používateľ