Najlepšia bielková poleva na medovníky: Pripravíte ju do 10 minút
Myslíte si, že upečenie dokonalých medovníkov s krásne bielou ozdobnou polevou je zložité? Dovoľte nás presvedčiť vás o opaku. Bude vám k tomu stačiť správny postup. Bielková poleva na medovníky tak bude hotová ani nie do desiatich minút a vy môžete popustiť uzdu svojej kreativite pri zdobení najobľúbenejšieho sladkého vianočného pečiva. Poďme sa spoločne pozrieť na recept na najlepšiu bielkovú polevu na medovníky.
Jedným z kľúčových tajomstiev pre dokonalé zdobenie medovníčkov je fakt, že budete potrebovať dva druhy polevy. Jednu riedku a druhú stredne hustú. Riedka poleva sa používa sa na vytváranie vzorov, ktoré budete vypĺňať, stredne hustá poleva slúži na vytváranie ich okrajov alebo úhľadných bodiek, čiar a ďalších detailov.
Bielková poleva na medovníky – recept
Ingrediencie:
Riedka poleva:
- 1 ks bielok
- 100 g práškového cukru
Stredne hustá poleva:
- 1 ks bielok
- 150 g práškového cukru
Prečítajte si tiež: Domáce opekance: Recept, vďaka ktorému ich určite prestanete kupovať
Postup:
- Odporúčame použiť kvalitný práškový cukor. Preosejte ho aspoň dvakrát cez sitko.
- Oddeľte bielok od žĺtka do misky.
- Postupne pridávajte preosiaty cukor k bielku a pomaly miešajte vareškou alebo habarkou, kým poleva nedosiahne želanú konzistenciu a lesk. Tento proces by mal trvať približne 1 až maximálne 2 minúty.
- Hustá poleva by sa mala „trhať,“ nie liať, zatiaľ čo riedka poleva by sa mala liať, ale nie príliš, aby sa nerozpíjala. Dbajte na to, aby ste nedoviedli polevu k „snehovej“ konzistencii, pretože by ste museli opätovne začať s jej prípravou.
- Ak sa vám poleva zdá veľmi riedka, pridajte trochu cukru. Naopak, ak ju pripravíte príliš hustú, pridajte do nej trochu ďalšieho bielka.
- Naplňte riedkou a stredne hustou polevou zdobiace sáčky s tenkým koncom a podľa svojej predstavivosti alebo predlohy vytvárajte ozdoby na medovníkoch.
Mohlo by vás zaujímať: Laskonky: Osvedčený recept krok za krokom aj pre začiatočníkov
Gurman TIP: Bielková poleva na medovníky ľahko zmení svoju konzistenciu. Preto ju spotrebujte v ten deň, kedy ste ju pripravili. Na zdobenie ďalšej várky medovníčkov, ktoré plánujete upiecť inokedy, si pripravte čerstvú dávku polevy. Pečiete okrem ihneď mäkkých medovníkov aj linecké pečivo? S týmito trikmi zmizne z vášho vianočného stola ako prvé.
Komentáre môže pridavať len prihlásený používateľ