4 TOP marinády na mäso: S týmito zahviezdite na grilovačke
Sezóna grilovačiek a večerných posedení v kruhu priateľov sa zaiste nezaobíde bez skvelých domácich marinád na mäso. Z bežného kúsku mäsa tak môžete vytvoriť ohromujúci gastronomický zážitok. Odhaľte s nami 4 najlepšie marinády na mäso, ktoré vás dostanú na novú úroveň kulinárskeho umenia.
Marinády na mäso pridajú jedinečnú chuť, arómu a textúru do vašich receptov, čo vám umožní vytvoriť lahodné a šťavnaté jedlá. Ich príprava navyše vôbec nie je zložitá a zabierie vám maximálne pár minúť.
Recepty na marinády na mäso
1. Citrusová osviežujúca marináda:
Prekvapte vaše chuťové poháriky kombináciou citrónovej šťavy, pomarančovej kôry, olivového oleja a byliniek ako tymian a rozmarín. Táto marináda je ideálna pre kuracie, morčacie mäso alebo morské plody. Citrusová sviežosť dodá vášmu jedlu zaujímavý stredomorský nádych.
Gurman Tip: Ak sa do marinády chystáte použiť kôru z citrusov, siahnite po bio kvalite alebo po plodoch, ktoré neboli chemicky ošetrené.
2. Marináda so sójovou omáčkou:
Ak túžite po hlbokých a exotických chutiach, táto marináda je ako stvorená pre vás. Kombinujte sójovú omáčku, čerstvý zázvor, cesnak, med a korenie podľa vášho vkusu. Navyše v nej nemusíte používať soľ, nakoľko sójová omáčka je sama o sebe dostatočne slaná. Použite ju na bravčové, hovädzie alebo kuracie mäso. Exotická chuť a vôňa vás zavedie do ďalekých krajín. Pri servírovaní takto namarinované mäsko nezabudnite posypať čiernym alebo bielym sezamom a nadrobno nakrájanou mladou zelenou cibuľkou.
3. Medovo-horčicová sladkokyslá marináda:
Pre fanúšikov kontrastných chutí je táto marináda tou správnou voľbou. Zmiešajte spolu med, dijonskú horčicu, jablčný ocot a bylinky ako rozmarín. Použite ju na bravčové či kuracie mäso alebo rybacinu. Sladkokyslá symfónia rozvíri vaše chuťové poháriky. Navyše môžete experimentovať s druhom horčice, ktorú v marináde použijete.
4. Klasická talianska bylinková marináda:
Pre tých, ktorí milujú bohaté bylinkové chute je táto marináda láskou na prvé ochutnanie. Zmiešajte čerstvé bylinky ako bazalku, oregano a petržlen s olivovým olejom a cesnakom. Marináda je ideálna na mäso, ktoré bude následne grilované alebo pečené. Táto prinesie do vášho jedla príjemnú taliansku atmosféru. Odhaľte s nami viac receptov na grilovanie mäsa.
Mohlo by vás zaujímať: Druhy olivového oleja: Spoznajte výhody každého z nich
Pri výbere marinády neexistujú žiadne obmedzenia vašej fantázie. Môžete experimentovať s rôznymi kombináciami chutí, ktoré budú dokonale ladiť s druhom mäsa, ktoré sa chystáte pripravovať. Nech už ste fanúšikom osviežujúcej citrusovej, pikantnej alebo tradičnej bylinkovej chuti, tieto marinády vám pomôžu vytvoriť pokrmy, ktoré si budete pripravovať pri každej grilovačke. Spoznajte recepty na grilovanie zeleniny.
Komentáre môže pridavať len prihlásený používateľ