už 3274 receptov

Pridaj recept

Hovädzie mäso na víne

Hovädzie mäso na víne

Zaradené v kategórii:
Hovädzie plece

Ingrediencie:

400 g hovädzieho mäsa z pleca, 40 g oleja, 80 g koreňovej zeleniny, 40 g cibule, 20 g rajčiakového pretlaku, 1 dl vína, 20 g cukru, 20 g hladkej múky, celé nové korenie, voda, soľ


Postup prípravy:

Čisté mäso opečieme z oboch strán na rozpálenom oleji. Opečené vyberieme a na oleji opražíme zeleninu a cibuľu pokrájanú na plátky. Do opraženej zeleniny pridáme rajčiakový pretlak, soľ a nové korenie, podlejeme vodou, pridáme mäso a dusíme. Mäkké mäso vyberieme, šťavu zaprášime múkou, rozriedime vodou, prilejeme víno a pridáme cukor. Mäso rozdelíme na porcie a zalejeme pretretou šťavou. Podávame s knedľou alebo s makarónmi.

Pridaj recept do mojej kuchárskej knihy

  • Počet porcií: neurčené
  • Čas prípravy: neurčené
  • Čas varenia: neurčené
  • Náročnosť prípravy: stredná
  • Technika prípravy: dusenie
  • Kuchyňa: neurčené
  • Príležitosť: jedlá na každý deň
  • Lacné jedlo: nie

Súvisiace recepty

Hovädzie mäso pečené na víne 2.
Hovädzie mäso pečené na víne 2.
Hovädzie mäso pečené na víne 1.
Hovädzie mäso pečené na víne 1.
Kliknite pre zväčšenie obrázka: Hovädzie mäso na hubách 2.
Hovädzie mäso na hubách 2.
Hovädzia polievka s cestovinou 1.
Hovädzia polievka s cestovinou 1.