už 3274 receptov

Pridaj recept

Liptovská kurka

Zaradené v kategórii:
Gulášové a mäsové polievky

Ingrediencie:

200 g bravčového mäsa, 200 g údeného mäsa, 150 g údenej klobásy, 150 g surovej klobásy, 150 g kyslej kapusty, 1 1/4 l kapustovej šťavy, voda, 1 veľká cibuľa, 4 zemiaky, 20 g sušených húb, soľ, 1 bobkový list, červená paprika, vegeta, 4 ks sucháre, 3 lyžice oleja, 3 vajcia, 1 menšia cibuľa, 4 strúčiky cesnaku, na špičku noža jedlej sódy, 4 lyžice hrubej múky, čierne korenie, soľ


Postup prípravy:

Kapustu so šťavou necháme zovrieť a podľa potreby doplníme vodou na primeranú kyslosť. Vložíme všetky mäsá, celú očistenú cibuľu, celé očistené zemiaky, umyté posekané huby, trochu povaríme a dochutíme soľou, paprikou, bobkovým listom, vegetou a varíme pokiaľ mäsá nezmäknú.
Kurka:
Sucháre polámeme na kúsky, pridáme olej, rozšľahané vajcia, nadrobno pokrájanú cibuľu, rozotretý cesnak, sódu a všetko zamiešame. Necháme chvíľu postáť, aby sucháre nasiakli. Pridáme múku, okoreníme, osolíme, dobre premiešame a formujeme gule. Ak je hmota riedka, pridáme ešte trocha múky. Gule vložíme do polievky na posledných 20 minút varu. Mäsá aj kurku vyberieme a podávame po kúsku z každého druhu mäsa s kurkou a chrenovou cviklou.

Pridaj recept do mojej kuchárskej knihy

  • Počet porcií: neurčené
  • Čas prípravy: neurčené
  • Čas varenia: neurčené
  • Náročnosť prípravy: stredná
  • Technika prípravy: varenie
  • Kuchyňa: neurčené
  • Príležitosť: jedlá na každý deň
  • Lacné jedlo: nie

Súvisiace recepty

Liptovská ruža
Liptovská ruža
Liptovská kapustnica
Liptovská kapustnica