Medajlóniky z jahňacieho mäsa

Náročnosť
Čas prípravy
0
3256 Receptov

Ingrediencie

400 g jahňacieho mäsa z pliecka
20 g cibule
10 g cesnaku
60 g žemle
30 g oleja
1 vajce
10 g hladkej múky
soľ
mleté čierne korenie
40 g paradajkového pretlaku
15 g hladkej múky

Postup receptu

Umyté a osušené mäso pokrájame na menšie kúsky a na mäsovom mlynčeku pomelieme spolu s očistenou cibuľou, cesnakom a časťou namočenej vo vode a vytlačenej žemle. Do mäsa pridáme soľ, vajce, zvyšok žemle, na špičku noža korenia a všetko spolu dobre zamiešame. Pripravenú masu rozdelíme na 8 rovnakých kúskov, ktoré na doske posypanej múkou sformujeme na medajlóniky, opečieme ich na horúcom oleji po oboch stranách a vyberieme na tanier. Na zvyšku oleja upražíme hladkú múku do červena, zalejeme vodou, pridáme soľ, paradajkový pretlak, opečené medajlóniky a asi 25 – 30 minút ich v omáčke na miernom ohni dusíme.

Ohodnotiť recept

Zanechať komentár

Gurmán recepty

Viac od autora

Je dávno známe, že ak je zrozumiteľný obsah stránky, na ktorej rozloženie sa čitateľ díva, jeho pozornosť je rozptýlená