už 3271 receptov

Prihlásenie

Registrácia

Pridaj recept

Hovädzí vývar so žĺtkami

Hovädzí vývar so žĺtkami

Zaradené v kategórii:
Číre polievky a vývary

Ingrediencie:

800 g hovädzieho mäsa (najlepšie z chvosta), 300 g kostí, 50 g hovädzej pečene, 1 lyžica soli, 100 g koreňovej zeleniny, 1 malá cibuľa, kúsok póru, polovica malého kelu, 2-3 strúčiky cesnaku, niekoľko zrniek čierneho korenia, 40 g masti, 4 žĺtky, zelená petržlenová vňať alebo pažítka


Postup prípravy:

Očistené hovädzie mäso a kosti dáme do studenej vody, prikryjeme a pomaly varíme. Asi po hodine pridáme soľ a korenie. Na panvici v rozpálenej masti opražíme koreňovú zeleninu pokrájanú na tenké plátky, pokrájanú cibuľu, pór, kel, cesnak a pečeň, vložíme do hovädzieho vývaru a pomaly varíme ešte 2 hodiny. Čím pomalšie sa vývar varí, tým je čistejší. Do polievkových misiek alebo tanierov dáme po jednom surovom žĺtku, naň nalejeme horúci vývar a okoreníme ho posekanou zelenou petržlenovou vňaťou alebo pažítkou.

Pridaj recept do mojej kuchárskej knihy

Súvisiace recepty

Bravčové rebierko na rasci 1.
Bravčové rebierko na rasci 1.
Zelerové pyré
Zelerové pyré
Fazuľkové pyré
Fazuľkové pyré
Hovädzí jazyk s poľskou omáčkou 1.
Hovädzí jazyk s poľskou omáčkou 1.