už 3271 receptov

Prihlásenie

Registrácia

Pridaj recept

Hydinový šalát 3.

Hydinový šalát 3.

Zaradené v kategórii:
Majonézové šaláty

Ingrediencie:

300 g pečeného hydinového mäsa, 200 g zeleru, 100 g mrkvy, 200 g jabĺk, 100 g kyslých uhoriek, 50 g orechov, citrón, 1 banán
Majonéza: 1 žĺtok, 1 dl oleja, soľ


Postup prípravy:

Umytú a očistenú koreňovú zeleninu uvaríme v malom množstve osolenej vody. Potom ju vyberieme, pokrájame na kocky a dáme späť do vody. Pridáme očistené postrúhané jablká, pokrájané kyslé uhorky,
posekané orechy, na kocky pokrájané zvyšky pečenej hydiny, najemno postrúhaný surový zeler, pokrájaný banán, majonézu a podľa chuti citrónovú šťavu. Šalát podávame ako samostatné jedlo. Zdobíme ovocím.
Majonéza
:Do rozmiešaného žĺtka so soľou prikvapkávame za stáleho miešania olej.

Pridaj recept do mojej kuchárskej knihy

  • Počet porcií: neurčené
  • Čas prípravy: neurčené
  • Čas varenia: neurčené
  • Náročnosť prípravy: stredná
  • Technika prípravy: varenie
  • Kuchyňa: neurčené
  • Príležitosť: sviatočné jedlá
  • Lacné jedlo: nie

Súvisiace recepty

Hydinový šalát 1.
Hydinový šalát 1.
Hydinový šalát 2.
Hydinový šalát 2.
Kliknite pre zväčšenie obrázka: Hlávkový šalát s jogurtom
Hlávkový šalát s jogurtom
Zapekaný hlávkový šalát s jogurtom
Zapekaný hlávkový šalát s jogurtom