už 3271 receptov

Prihlásenie

Registrácia

Pridaj recept

Polievka z údeného mäsa

Polievka z údeného mäsa

Zaradené v kategórii:
Gulášové a mäsové polievky

Ingrediencie:

1,5 l vývaru z údeného mäsa, 80 g koreňovej zeleniny, 20 g masla, 40 g krupice, 20 g masla a 20 g hladkej múky na zápražku, 2 dl mlieka, 1 vajce, zelená petržlenová vňať, soľ


Postup prípravy:

Vývar z údeného mäsa precedíme, prípadne ešte trocha prisolíme, pridáme koreňovú zeleninu pokrájanú na jemné rezance, maslovú zápražku a osobitne na masle opraženú krupicu. Varíme len dovtedy, kým zelenina nezmäkne. Potom v mlieku rozšľaháme vajce a posekanú zelenú petržlenovú vňať a za stáleho miešania vlejeme do polievky (už nevaríme, aby sa žĺtok nezrazil).

Pridaj recept do mojej kuchárskej knihy

  • Počet porcií: neurčené
  • Čas prípravy: neurčené
  • Čas varenia: neurčené
  • Náročnosť prípravy: stredná
  • Technika prípravy: varenie
  • Kuchyňa: neurčené
  • Príležitosť: jedlá na každý deň
  • Lacné jedlo: nie

Súvisiace recepty

Polievka z údeného mäsa s krupicou
Polievka z údeného mäsa s krupicou
Jednohubky s pastou z údeného mäsa
Jednohubky s pastou z údeného mäsa
Poludňajšia – polievka
Poludňajšia – polievka
Strova – polievka
Strova – polievka