už 3271 receptov

Prihlásenie

Registrácia

Pridaj recept

Vianočný steak z lososa

Vianočný steak z lososa

Zaradené v kategórii:
Ryby

Ingrediencie:

losos: 4 plátky, cesnak: 3 strúčiky, citrónová šťava: 2 PL, maslo: 125 g, mlieko: 500 ml, soľ, steak sauce - tekuté korenie vegeta


Postup prípravy:

Kúsky lososa si deň pred prípravou potrieme citrónovou šťavou, namočíme do mlieka a dáme do chladničky. Na druhý deň pripravené kúsky lososa vyberieme z mlieka, poprášime korením na ryby, vegetou a tekutým korením. Lososa poukladáme na pekáč, potrieme bylinkovým maslom. Bylinkové maslo vyrobíme z masla, soli, pretlačeného cesnaku. Lososa pečieme asi 20 minút. Upečeného lososa vyberieme na tácku a ozdobíme bylinkovým maslom. Lososa obložíme čerstvou zeleninou. Ako prílohu podávame opekané alebo varené zemiaky posypané petržlenovou vňaťou a paradajkový šalát.

Pridaj recept do mojej kuchárskej knihy

  • Počet porcií: neurčené
  • Čas prípravy: neurčené
  • Čas varenia: neurčené
  • Náročnosť prípravy: ľahká
  • Technika prípravy: vyprážanie
  • Kuchyňa: neurčené
  • Príležitosť: sviatočné jedlá
  • Lacné jedlo: nie

Súvisiace recepty

Nátierka z údeného lososa
Nátierka z údeného lososa
Losos v syrovej omáčke
Losos v syrovej omáčke
Bravčový steak
Bravčový steak
Závin z aljašského lososa s brokolicou a omáčkou z červených paprík
Závin z aljašského lososa s brokolicou a omáčkou z červených paprík