6 rýchlych receptov na fašírky bez mäsa: Ktoré vyskúšate?
Čoraz viac ľudí sa rozhoduje obmedziť alebo úplne vyradiť mäso z ich jedálnička. Navyše aj naši predkovia konzumovali mäso len príležitostne a ako jeho náhradu využívali napríklad zdravé strukoviny plné bielkovín a vlákniny. Prinášame vám 6 rýchlych receptov na fašírky bez mäsa, ktoré potešia na večeru či obed. Ktoré z nich vyskúšate? My určite odporúčame všetky.
Vegetariánske recepty sú nesmierne chutné, dôkazom sú aj naše nasledujúce recepty na fašírky, ktoré neobsahujú ani gram mäsa, no na chuti im to rozhodne neuberá. Presvedčte sa na „vlastný jazyk“, že aj zdravé recepty môžu byť nesmierne sýte a lahodné.
Recepty na fašírky bez mäsa
1. Cícerové fašírky
Ingrediencie:
1 plechovka cíceru (odcedený a premytý cícer bez nálevu)
1 strúčik cesnaku (rozdrvený)
2 PL olivového oleja
2 PL strúhanky
1 ČL kurkumy
Soľ, korenie podľa chuti
Príprava:
Rozmixujte cícer v mixéri do hladka a pridajte k nemu ostatné ingrediencie. Vytvarujte zmes do tvaru fašírok alebo guliek a následne ich opečte na panvici s trochou oleja dozlatista.
Mohlo by vás zaujímať: Domáca strúhanka RECEPT: Využite zvyšky staršieho pečiva
2. Fašírky z červenej šošovice
Ingrediencie:
1 pohár uvarenej červenej šošovice
1 malá cibuľa (nasekaná)
1 strúčik cesnaku (roztlačený)
2 PL sójovej omáčky
Soľ, korenie a rímska rasca podľa chuti
Príprava:
Všetky ingrediencie zmiešajte v miske. Zmes tvarujte na malé fašírky, ktoré následne upečte v rúre pri 200°C približne 20 minút.
3. Fašírky z quinoy
Ingrediencie:
1 pohár uvarenej quinoy
1 mrkva (nastrúhaná)
3 PL sladkej kukurice
2 PL strouhanky
1 vajce (alebo náhrada vajíčka pre vegánov)
Soľ, korenie, bylinky podľa chuti
Príprava:
Zmiešajte všetky ingrediencie, vytvarujte fašírky a pečte ich v rúre pri teplote 180°C okolo 15-20 minút.
4. Brokolicové fašírky
Ingrediencie:
1 pohár uvarenej roztlačenej brokolice
50 g nastrúhaneho syra, ideálne mozzarella
1 vajce
3 PL strúhanky
Soľ a korenie podľa chuti
Príprava:
Zmiešajte všetky ingrediencie, vytvorte z nich fašírky a opečte ich na panvici dozlatista. Tento recept viete pripraviť aj ako nízkosacharidový, stačí vymeniť strúhanku za pomleté opražené oriešky.
Mohlo by vás zaujímať: Nízkosacharidové jedlá: Cíťte sa fit a vo forme
5. Fašírky z tofu
Ingrediencie:
200 g tofu (rozdrobeného)
2 PL sójovej omáčky
1 ČL mletej červenej papriky
1 strúčik cesnaku (rozdrvený)
Soľ, korenie podľa chuti
Príprava:
Všetko spolu dobre premiešajte, tvarujte fašírky a pečte na mierne naolejovanej panvici dozlatista.
Prečítajte si tiež: Čo jedia VEGÁNI: Podrobný prehľad potravín + RECEPTY
6. Fazuľovo-cviklové fašírky
Fazuľovo-cviklové fašírky sú výbornou alternatívou k mäsovým. Sú menej tučné a plné tráveniu prospešnej vlákniny. Objavte celý recept na fazuľovo-cvikové fašírky TU.
Predchádzajúce recepty sú skvelou alternatívou k tradičným mäsovým fašírkam. Sú rýchle, jednoduché a potešia aj tých najväčších milovníkov mäsa. Vyskúšajte ich a nechajte sa inšpirovať novými chuťami.
Komentáre môže pridavať len prihlásený používateľ