Čo pripraviť z fíg? Odhaľte ten najlepší výber receptov
Sezóna čerstvých fíg je tu. Toto lahodné a šťavnaté ovocie, môže byť skvelou ingredienciou do vašich receptov. Okrem toho, že sú figy plné vitamínov a vlákniny a majú jedinečnú chuť aj vizuálne skrášlia jedlo pri podávaní. Neviete, čo pripraviť z fíg? Odhaľte s nami ten najlepší výber receptov.
Čo pripraviť z fíg? Nájdite s nami skvelú inšpiráciu!
1. Šalát s kozím syrom, orechami a figami
Tento šalát môžete podávať samostatne alebo s opečenou domácou bagetou či ako prílohu k mäsu. Chuť fíg sa skvelo snúbi s kozím syrom, tie navyše v tomto recepte môžete použiť surové alebo grilované.
- Ingrediencie:
- Čerstvé figy
- Kozí syr
- Orechy podľa vášho výberu (môžete použiť napr. nasekané vlašské orechy alebo mix orieškov)
- Med
- Rukola
- Extra panenský olivový olej
- Postup:
- Figy nakrájané na polovičky a zmiešajte s rukolou.
- Pridajte kozí syr, nasekané orechy, pokvapkajte medom a olivovým olejom.
2. Figová pizza s prosciuttom a bazalkou
- Ingrediencie:
- Čerstvé figy
- Prosciutto
- Mozzarella syr
- Bazalka
- Pizza cesto
- Olivový olej
- Postup:
- Rozvaľkajte pizzové cesto a potrite ho olivovým olejom. Túžite po menej kalorickom pizza korpuse? Vyskúšajte našu nízkosacharidovú pizzu.
- Rozmiestnite plátky mozzarelly na cesto a pridajte kúsky prosciutta.
- Nasekané figy a lístky bazalky poukladajte na vrch. Ideálne ich môžete pridať na pizzu až po dopečení.
- Upečte pizzu do zlatista a užívajte si kombináciu sladkej a slanej chuti.
Mohlo by vás zaujímať: Druhy pizze: Poznáte ich všetky? Otestujte sa s nami
3. Figové chutney
Figové chutney je skvelé podávať k mäsám alebo syrom. Môžete s ním pohostiť aj vašu návštevu a servírovať ho ako dip k slaným pochutinám.
- Ingrediencie:
- Čerstvé figy
- Cibuľa
- Hnedý cukor
- Ocot
- Klinčeky, škorica, kardamóm
- Postup:
- Zmiešajte nasekané fígy, cibuľu, hnedý cukor a ocot v hrnci.
- Pridajte klinčeky, škoricu a kardamóm pre pestrú chuť.
- Varte na miernom ohni, kým zmes nezhustne.
4. Figové jednohubky s hermelínom a medom
- Ingrediencie:
- Čerstvé figy
- Med
- Hermelín
- Vlašské orechy
- Maslo
- Lístky mäty
- Postup:
- Na kúsky nakrájané bagetky potrite maslom.
- Pridajte na ne plátky hermelínu, na ktoré poukladáte nakrájané figy.
- Jednohubky pokvapkajte tekutým medom, posypte podrvenými vlašskými orechmi a ozdobte lístkami čerstvej mäty.
Figy sú viac než len sladké ovocie, ktoré môžete konzumovať samostatne. Sú výnimočnou ingredienciou, ktorú môžete využiť v rôznych kulinárskych kreáciách. Buďte kreatívni a nechajte svoju kuchyňu na jeseň ožiť chuťou čerstvých fíg. Hľadáte ďalšie sezónne recepty? Vyskúšajte naše nadýchané tekvicové muffiny.
Komentáre môže pridavať len prihlásený používateľ