Trojobal bez neporiadku a špinavých rúk: Stavte na túto metódu

Nikto nechce mať po príprave jedál v trojobale ruky pokryté lepkavými zvyškami cesta. Prinášame vám trik, ktorý vám uľahčí obaľovanie mäsa či zeleniny v múke, vajci a strúhanke, pričom vaše ruky zostanú čisté a suché. Nasledujte túto jednoduchú metódu a dosiahnite dokonalý trojobal bez zbytočného neporiadku.

Ako pripraviť dokonalý trojobal bez špinavých rúk?

Kto by nemal rad obaľované jedlá. Avšak samotná príprava trojobalu môže spôsobiť, že si poriadne zašpiníte ruky. Našťastie je tu jednoduchá metóda „suchej“ a „mokrej“ ruky, vďaka ktorej sa príprava vyprážaných či pečených pochúťok v trojobale stane pre vás oveľa jednoduchšou.

domáca strúhanka
Foto: Pixabay

Správne si usporiadajte ingrediencie na obaľovanie

Začnite tým, že si pripravíte všetky potrebné ingrediencie na prípravu trojobalu. Uložte ich zľava doprava v nasledujúcom poradí: suroviny, ktoré chcete obaľovať, múka, rozšľahané vajce a strúhanka. Na zamedzenie neporiadku je navyše vhodné uložiť ingrediencie na trojobal do väčších misiek s vysokými okrajmi.

Proces obaľovania krok za krokom

S vašou ľavou („suchou“) rukou otočte mäso, zeleninu či tofu v múke tak, aby sa surovina obalila obojstranne a potom ju vložte do misky s vajcom.

Následne vašou pravou („mokrou“) rukou zdvihnite surovinu z vajec, otraste prebytočné vajce a potom ju vložte do strúhanky.

Pokračujte vašou ľavou („suchou“) rukou a otočte surovinu v strúhanke tak, aby ste ju obalili obojstranne. Straste prebytočnú strúhanku do misky a potom preložte už obalené jedlo na čistý tanier.

Gurman TIP: Vyskúšajte obyčajnú strúhanku pri príprave trojobalu vymeniť za kukuričnú. Objavíte tak nové chute, navyše ak zameníte múku za bezlepkovú verziu, výslednému jedlu sa potešia aj celiatici.

trojobal
Foto: Pixabay

Mohlo by vás zaujímať: Domáca strúhanka RECEPT: Využite zvyšky staršieho pečiva

Toto jednoduchou metódou môžete dosiahnuť dokonalý trojobal bez toho, aby ste si zašpinili ruky. Vaše obľúbené recepty na vyprážanie budú teraz o niečo jednoduchšie na prípravu a vy sa vyhnete zbytočnému neporiadku a prilepeným zvyškom na rukách. Túto metódu zaiste využijete okrem rezňov napríklad aj pri príprave obaľovaného rybieho filé alebo obľúbeného pečeného karfiolu v trojobale.

Prečítajte si tiež: 6 rýchlych receptov na fašírky bez mäsa: Ktoré vyskúšate?

Komentáre

Komentáre môže pridavať len prihlásený používateľ