Bačovský závin
Zaradené v kategórii:
Mäsové jedlá

Ingrediencie:
500 g zemiakov, 100-150 g hladkej múky, 2 vajcia, soľ, 200 g domácej klobásy, 100 g oštiepka
Postup prípravy:
Zemiaky umyjeme a uvaríme v šupke. Potom ich olúpeme a prelisujeme na dosku. Pridáme k nim múku, 1 vajce, soľ a vypracujeme na cesto. Rozvaľkáme na podlhovastý plát, do ktorého vložíme uvarenú klobásu a zabalíme. Druhé vajce rozšľaháme a potrieme ním pripravený závin. Dáme piecť do dobre vyhriatej rúry na 15-20 minút. Potom závin vyberieme znovu potrieme rozšľahaným vajcom, posypeme postrúhaným oštiepkom a znovu prudko zapečieme. Čiastočne vychladnutý závin pokrájame a podávame s kyslou kapustou.
Pridaj recept do mojej kuchárskej knihy
- Počet porcií: neurčené
- Čas prípravy: neurčené
- Čas varenia: neurčené
- Náročnosť prípravy: stredná
- Technika prípravy: pečenie
- Kuchyňa: neurčené
- Príležitosť: jedlá na každý deň
- Lacné jedlo: nie
- Poslať recept známemu
- Tlačiť recept
- Komentáre (0)
- Zdieľať cez Facebook
Komentáre:
Súvisiace recepty
![]() Piškótový závin | ![]() Teľacia hruď na taliansky spôsob | ![]() Zemiakový závin plnený mäsom | ![]() Krehký orechový závin |