už 3274 receptov

Pridaj recept

Bačovský závin

Bačovský závin

Zaradené v kategórii:
Mäsové jedlá

Ingrediencie:

500 g zemiakov, 100-150 g hladkej múky, 2 vajcia, soľ, 200 g domácej klobásy, 100 g oštiepka


Postup prípravy:

Zemiaky umyjeme a uvaríme v šupke. Potom ich olúpeme a prelisujeme na dosku. Pridáme k nim múku, 1 vajce, soľ a vypracujeme na cesto. Rozvaľkáme na podlhovastý plát, do ktorého vložíme uvarenú klobásu a zabalíme. Druhé vajce rozšľaháme a potrieme ním pripravený závin. Dáme piecť do dobre vyhriatej rúry na 15-20 minút. Potom závin vyberieme znovu potrieme rozšľahaným vajcom, posypeme postrúhaným oštiepkom a znovu prudko zapečieme. Čiastočne vychladnutý závin pokrájame a podávame s kyslou kapustou.

Pridaj recept do mojej kuchárskej knihy

  • Počet porcií: neurčené
  • Čas prípravy: neurčené
  • Čas varenia: neurčené
  • Náročnosť prípravy: stredná
  • Technika prípravy: pečenie
  • Kuchyňa: neurčené
  • Príležitosť: jedlá na každý deň
  • Lacné jedlo: nie

Súvisiace recepty

Piškótový závin
Piškótový závin
Teľacia hruď na taliansky spôsob
Teľacia hruď na taliansky spôsob
Zemiakový závin plnený mäsom
Zemiakový závin plnený mäsom
Krehký orechový závin
Krehký orechový závin