už 3274 receptov

Pridaj recept

Boršč 2.

Zaradené v kategórii:
Gulášové a mäsové polievky

Ingrediencie:

150 g bravčového mäsa, l50 g hovädzieho mäsa, 40 g slaniny, voda, soľ, l50 g koreňovej zeleniny (mrkva, petržlen, zeler), 50 g hlávkovej kapusty, 1 menšia cibuľa, 150 g zemiakov, 50 g cvikly, 100 g rajčiakov, mleté čierne korenie, mletá sladká paprika, ocot, 1 dl kyslej smotany, zelená petržlenová vňať


Postup prípravy:

Umyté bravčové a hovädzie mäso, pokrájanú slaninu dáme variť do studenej osolenej vody. Keď voda vrie, vložíme do nej očistenú, na rezance pokrájanú koreňovú zeleninu, hlávkovú kapustu, cibuľu, na kocky pokrájané zemiaky a všetko dáme uvariť do mäkka. Cviklu pokrájanú na rezance uvaríme osobitne. Keď je mäso mäkké, vyberieme ho (bravčové skôr ako hovädzie, aby sa nerozvarilo), pokrájame ho na kocky a vložíme späť do polievky. Pridáme uvarenú cviklu, prelisované rajčiaky, mleté korenie, papriku a ešte trochu povaríme. Prichutíme octom a pred podávaním zamiešame do nej kyslú smotanu a pokrájanú petržlenovú vňať.

Pridaj recept do mojej kuchárskej knihy

  • Počet porcií: neurčené
  • Čas prípravy: neurčené
  • Čas varenia: neurčené
  • Náročnosť prípravy: stredná
  • Technika prípravy: varenie
  • Kuchyňa: neurčené
  • Príležitosť: jedlá na každý deň
  • Lacné jedlo: nie

Súvisiace recepty

Kliknite pre zväčšenie obrázka: Boršč 1.
Boršč 1.
Boršč s pirôžkami
Boršč s pirôžkami
Kliknite pre zväčšenie obrázka: Boršč 3.
Boršč 3.