Polievka z konského mäsa

Náročnosť
Čas prípravy
3.66
3289 Receptov

Postup receptu

Kosti rýchlo umyjeme, dáme do studenej osolenej vody a varíme. Do zohriatej vody pridáme umyté a zľahka naklepané mäso a pomaly varíme ďalej. Potom pridáme koreňovú zeleninu pokrájanú na kolieska (dávame viac zeleru, menej kelu, menej petržlenu a ešte menej mrkvy a póru), cibuľu a pečeň, okoreníme cesnakom, mletým čiernym korením a uvaríme do mäkka. Hotovú polievku precedíme, zavaríme do nej pečeňovú ryžu a ochutíme pažítkou alebo zelenou petržlenovou vňaťou.
Pečeňová ryža: Maslo vymiešame s vajcom, so soľou, s mletým čiernym korením a majoránom, pridáme cesnak rozotretý so soľou, vymiešanú pečeň a podľa potreby strúhanku. Vypracujeme hustú zmes, ktorú pretlačíme po kúskoch cez maslom potreté strúhadlo s veľkými otvormi do horúcej polievky a varíme 4 minúty.

Ohodnotiť recept

Zanechať komentár

Gurmán recepty

Viac od autora

Je dávno známe, že ak je zrozumiteľný obsah stránky, na ktorej rozloženie sa čitateľ díva, jeho pozornosť je rozptýlená

Slivkový koláč 1.

Náročnosť

Hrachová polievka

Náročnosť

Kežmarské rezy

Náročnosť
Čas prípravy
25 minút