Dolky plnené mäsom
Zaradené v kategórii:
Mäsové jedlá

Ingrediencie:
400 g hrubej múky, 100 g zemiakov, 20 g tuku, 40 g droždia, 200 g údeného mäsa alebo inej údeniny, 80 g oleja, 1 vajce, mlieko, soľ
Postup prípravy:
Do múky pridáme uvarené, olúpané a pretreté zemiaky, soľ, rozpustený tuk, vajce, droždie, mlieko a vypracujeme cesto, ktoré necháme na teplom mieste vykysnúť. Vykysnuté rozvaľkáme, na polovici nakrojíme štvorce a na každý dáme zomleté uvarené údené mäso. Prikryjeme druhým cestom, okolo plniek cesto zľahka popritláčame a formičkou vykrajujeme dolky, ktoré necháme na pomúčenom lopári vykysnúť. Potom ich vyprážame v horúcej masti. Podávame so zeleninovým prívarkom.
Pridaj recept do mojej kuchárskej knihy
- Počet porcií: neurčené
- Čas prípravy: neurčené
- Čas varenia: neurčené
- Náročnosť prípravy: stredná
- Technika prípravy: vyprážanie
- Kuchyňa: neurčené
- Príležitosť: jedlá na každý deň
- Lacné jedlo: nie
- Poslať recept známemu
- Tlačiť recept
- Komentáre (0)
- Zdieľať cez Facebook
Komentáre:
Súvisiace recepty
![]() Obyčajné dolky | ![]() Zemiakové dolky s kapustou | Baklažány plnené jahňacím mäsom | ![]() Bavorské dolky 1. |