už 3274 receptov

Pridaj recept

Dolky plnené mäsom

Dolky plnené mäsom

Zaradené v kategórii:
Mäsové jedlá

Ingrediencie:

400 g hrubej múky, 100 g zemiakov, 20 g tuku, 40 g droždia, 200 g údeného mäsa alebo inej údeniny, 80 g oleja, 1 vajce, mlieko, soľ


Postup prípravy:

Do múky pridáme uvarené, olúpané a pretreté zemiaky, soľ, rozpustený tuk, vajce, droždie, mlieko a vypracujeme cesto, ktoré necháme na teplom mieste vykysnúť. Vykysnuté rozvaľkáme, na polovici nakrojíme štvorce a na každý dáme zomleté uvarené údené mäso. Prikryjeme druhým cestom, okolo plniek cesto zľahka popritláčame a formičkou vykrajujeme dolky, ktoré necháme na pomúčenom lopári vykysnúť. Potom ich vyprážame v horúcej masti. Podávame so zeleninovým prívarkom.

Pridaj recept do mojej kuchárskej knihy

  • Počet porcií: neurčené
  • Čas prípravy: neurčené
  • Čas varenia: neurčené
  • Náročnosť prípravy: stredná
  • Technika prípravy: vyprážanie
  • Kuchyňa: neurčené
  • Príležitosť: jedlá na každý deň
  • Lacné jedlo: nie

Súvisiace recepty

Obyčajné dolky
Obyčajné dolky
Zemiakové dolky s kapustou
Zemiakové dolky s kapustou
Kliknite pre zväčšenie obrázka: Baklažány plnené jahňacím mäsom
Baklažány plnené jahňacím mäsom
Bavorské dolky 1.
Bavorské dolky 1.