už 3274 receptov

Pridaj recept

Krupicový nákyp 1.

Krupicový nákyp 1.

Zaradené v kategórii:
Nákypy

Ingrediencie:

1 dl mlieka, soľ, 100 g hrubej krupice, 30 g masla, 80 g práškového cukru, 2 žĺtky, 20 g hrozienok, kôra a šťava z 1/2 citróna, 2 bielka, 20 g masla a 30 g krupice na vymastenie a vysypanie formy, voda, černicový sirup


Postup prípravy:

Do osoleného mlieka zamiešame krupicu a necháme asi 10 minút napučať. V miske vymiešame zmäknuté maslo, polovicu cukru a žĺtky, pridáme krupicu, hrozienka, šťavu a kôru z citróna a bielkov a z druhej polovice cukru ušľahaný tuhý sneh. Všetko spolu zamiešame a nalejeme do vymastenej a krupicou vysypanej formy. Dáme ju do kastrólika, prilejeme toľko vody, aby siahala do tretiny formy a na miernom ohni prikryté varíme asi 25-30 minút. Uvarený nákyp vyklopíme, pokrájame a podávame poliaty černicovým sirupom.

Pridaj recept do mojej kuchárskej knihy

  • Počet porcií: neurčené
  • Čas prípravy: neurčené
  • Čas varenia: neurčené
  • Náročnosť prípravy: stredná
  • Technika prípravy: varenie
  • Kuchyňa: neurčené
  • Príležitosť: jedlá na každý deň
  • Lacné jedlo: nie

Súvisiace recepty

Krupicový nákyp 3.
Krupicový nákyp 3.
Krupicový nákyp 2.
Krupicový nákyp 2.
Marhuľový nákyp
Marhuľový nákyp
Karfiolový nákyp 1.
Karfiolový nákyp 1.