už 3274 receptov

Pridaj recept

Pečená šťuka s bylinkovým maslom

Pečená šťuka s bylinkovým maslom

Zaradené v kategórii:
Šťuka

Ingrediencie:

800 g šťuky, 30 g oleja, 10 g strúhanky, soľ
Bylinkové maslo: 40 g masla, citrónová šťava, 20 g cibule, 10 g sladkokyslej uhorky, 10 g sardelovej pasty, zelená petržlenová vňať, worcesterská omáčka, soľ


Postup prípravy:

Očistenú a vypitvanú šťuku pokrájame na štyri kúsky, ktoré posolíme, posypeme preosiatou strúhankou a opečieme na oleji. Potom ich dáme na plech a v rúre dopečieme. Hotovú šťuku uložíme na misu a na každú porciu dáme kúsok bylinkového masla.
Bylinkové maslo
:Maslo dobre vymiešame so soľou a s niekoľkými kvapkami citrónovej šťavy. Potom pridáme nadrobno posekanú cibuľu, zelenú petržlenovú vňať, uhorky, sardelovú pastu, niekoľko kvapiek worcesterskej omáčky a všetko spolu dobre vymiešame. Z masla urobíme valček, ktorý dáme na mastný papier a v chladničke necháme dobre stuhnúť. Podávame s opečenými zemiakmi a so šalátom.

Pridaj recept do mojej kuchárskej knihy

  • Počet porcií: neurčené
  • Čas prípravy: neurčené
  • Čas varenia: neurčené
  • Náročnosť prípravy: stredná
  • Technika prípravy: pečenie
  • Kuchyňa: neurčené
  • Príležitosť: jedlá na každý deň
  • Lacné jedlo: nie

Súvisiace recepty

Vianočný steak z lososa
Vianočný steak z lososa
Pečená šťuka na slanine
Pečená šťuka na slanine
Pečený pstruh s bylinkovým maslom
Pečený pstruh s bylinkovým maslom
Šťuka po macedónsky
Šťuka po macedónsky