už 3274 receptov

Pridaj recept

Viedenská roštenka

Viedenská roštenka

Zaradené v kategórii:
Hovädzia roštenka

Ingrediencie:

400 g hovädzieho mäsa z roštenky, 60 g oleja, 10 g hladkej múky, 80 g cibule, soľ, mleté čierne korenie, voda


Postup prípravy:

Z dobre odležaného hovädzieho mäsa z nízkeho boku nakrájame rezne hrubé asi 1 cm, ktoré zľahka naklepeme, posolíme, obalíme v múke a z obidvoch strán opečieme na oleji (z každej strany asi 4 minúty). Opečené rezne uložíme na misu a posypeme prúžkami cibule, ktorú sme opražili na masti do červena.
Z málo odležaného mäsa je roštenka tvrdá. Podávame s ryžou, tarhoňou, so zemiakmi alebo so šúľancami a so šalátom alebo s uhorkou.

Pridaj recept do mojej kuchárskej knihy

  • Počet porcií: neurčené
  • Čas prípravy: neurčené
  • Čas varenia: neurčené
  • Náročnosť prípravy: stredná
  • Technika prípravy: pečenie
  • Kuchyňa: neurčené
  • Príležitosť: jedlá na každý deň
  • Lacné jedlo: nie

Súvisiace recepty

Viedenská roštenka   1.
Viedenská roštenka 1.
Dusená roštenka
Dusená roštenka
Hovädzia roštenka 2.
Hovädzia roštenka 2.
Srbská roštenka
Srbská roštenka