už 3274 receptov

Pridaj recept

Vyprážaný „hrášok“

Vyprážaný „hrášok“

Zaradené v kategórii:
Zavárky a vložky do polievok

Ingrediencie:

1/2 vajca, 1/2 dl mlieka, 60 g hrubej múky, soľ, masť na vyprážanie


Postup prípravy:

Vajce, mlieko, múku a soľ vymiešame nahladko. Cesto pretierame vareškou cez obrátené strúhadlo do horúcej masti, v ktorej ho vyprážame. Cesto prijme asi 20 g masti, no na vyprážanie treba dať viac masti, lebo by sa pekne nevypražilo.

Pridaj recept do mojej kuchárskej knihy

  • Počet porcií: neurčené
  • Čas prípravy: neurčené
  • Čas varenia: neurčené
  • Náročnosť prípravy: ľahká
  • Technika prípravy: vyprážanie
  • Kuchyňa: neurčené
  • Príležitosť: jedlá na každý deň
  • Lacné jedlo: nie

Súvisiace recepty

Vyprážaný vajcový hrášok
Vyprážaný vajcový hrášok
Dusený hrášok
Dusený hrášok
vyprážaný karfiol 1.
vyprážaný karfiol 1.
Vyprážaný baklažán
Vyprážaný baklažán