už 3274 receptov

Pridaj recept

Zapečené rajčiaky

Zapečené rajčiaky

Zaradené v kategórii:
Paradajka

Ingrediencie:

400 g rajčiakov, soľ, mleté čierne korenie, 20 g oleja, 4 vajcia
Plnka: 40 g masla, soľ, vajce, 1 dl mlieka, 100 g žemlí, muškátový orech, zelená petržlenová vňať


Postup prípravy:

Z umytých rajčiakov odkrojíme ostrým nožom vŕšok a malou lyžičkou z nich vydlabeme dužinu. Rajčiaky zvnútra osolíme, okoreníme, do dvoch tretín naplníme plnkou a položíme ich na olejom potretú panvicu. Do každého rajčiaka rozbijeme vajce a v rúre upečieme. Podávame so zemiakovou kašou.
Plnka
:zmäknuté maslo vymiešame so soľou, vajcom, pridáme v mlieku namočenú a vytlačenú žemľu, postrúhaný muškátový orech a posekanú petržlenovú vňať. Všetko spolu dobre premiešame.

Pridaj recept do mojej kuchárskej knihy

  • Počet porcií: neurčené
  • Čas prípravy: neurčené
  • Čas varenia: neurčené
  • Náročnosť prípravy: stredná
  • Technika prípravy: pečenie
  • Kuchyňa: neurčené
  • Príležitosť: sviatočné jedlá
  • Lacné jedlo: nie

Súvisiace recepty

Zapečené špekáčky
Zapečené špekáčky
Plnené rajčiaky 3.
Plnené rajčiaky 3.
Rajčiakový šalát 1.
Rajčiakový šalát 1.
Plnené rajčiaky 2.
Plnené rajčiaky 2.