už 3274 receptov

Pridaj recept

Zapekané hrianky so slezinou

Zapekané hrianky so slezinou

Zaradené v kategórii:
Bravčové vnútornosti

Ingrediencie:

50 g masti, 40 g cibule, 1 strúčik cesnaku, 400 g sleziny, soľ, 20 g strúhanky, 1/2 dl vína, citrónová šťava, mleté čierne a nové korenie, sendvič


Postup prípravy:

Na rozpustenej masti zapeníme nadrobno posekanú cibuľu, pridáme postrúhaný cesnak a opražíme. Umytú slezinu naškrabeme nožom, pridáme na masť, osolíme a dusíme. Posypeme strúhankou, podlejeme vínom a udusíme do mäkka. Udusenú slezinu pokvapkáme citrónovou šťavou, okoreníme mletým čiernym a novým korením a zamiešame. Opečené hrianky zo sendvič a natierame pripravenou slezinou, vložíme do vyhriatej rúry a zapečieme.

Pridaj recept do mojej kuchárskej knihy

  • Počet porcií: neurčené
  • Čas prípravy: neurčené
  • Čas varenia: neurčené
  • Náročnosť prípravy: stredná
  • Technika prípravy: dusenie
  • Kuchyňa: neurčené
  • Príležitosť: jedlá na každý deň
  • Lacné jedlo: nie

Súvisiace recepty

Cigánske hrianky
Cigánske hrianky
Zapekané chlebíky s hubami
Zapekané chlebíky s hubami
Vyprážané mozočkové medailóniky
Vyprážané mozočkové medailóniky
Zapečené chlebíčky so syrom a jablkom
Zapečené chlebíčky so syrom a jablkom