Čínske bravčové mäso

Náročnosť
Čas prípravy
3.41
3256 Receptov

Postup receptu

Z mäsa odrežeme všetok tuk, prešpikujeme ho slaninou a zo všetkých strán osolíme. Na masť v kastróle dáme všetku zeleninu a cibuľu pokrájanú nadrobno, opražíme, pridáme mäso, bobkový list, tymian, celé nové a čierne korenie a prikryté udusíme do mäkka. Počas dusenia podlievame polievkou alebo vriacou vodou. Potom mäso odkryjeme, vložíme do rúry a upečieme do ružová. Počas pečenia podlievame kyslou smotanou, v ktorej sme rozmiešali múku. Upečené mäso vyberieme, pokrájame na plátky a urovnáme na horúcu misu. Do šťavy pridáme trocha polievky alebo vriacej vody, citrónovú šťavu, víno, horčicu a za stáleho miešania povaríme. Potom omáčku precedíme cez husté sito, zeleninu na site dobre popučíme a trochou polievky ešte prelejeme. Nakoniec omáčku podľa chuti dosolíme a okyslíme.

Ohodnotiť recept

Komentáre môže pridavať len prihlásený používateľ

Gurmán recepty

Viac od autora

Je dávno známe, že ak je zrozumiteľný obsah stránky, na ktorej rozloženie sa čitateľ díva, jeho pozornosť je rozptýlená

Jahodová torta

Náročnosť
Čas prípravy
30 minút

Kelové valčeky

Náročnosť

Piškóty

Náročnosť