Čínske bravčové mäso

Náročnosť
Čas prípravy
3.66
3289 Receptov

Postup receptu

Z mäsa odrežeme všetok tuk, prešpikujeme ho slaninou a zo všetkých strán osolíme. Na masť v kastróle dáme všetku zeleninu a cibuľu pokrájanú nadrobno, opražíme, pridáme mäso, bobkový list, tymian, celé nové a čierne korenie a prikryté udusíme do mäkka. Počas dusenia podlievame polievkou alebo vriacou vodou. Potom mäso odkryjeme, vložíme do rúry a upečieme do ružová. Počas pečenia podlievame kyslou smotanou, v ktorej sme rozmiešali múku. Upečené mäso vyberieme, pokrájame na plátky a urovnáme na horúcu misu. Do šťavy pridáme trocha polievky alebo vriacej vody, citrónovú šťavu, víno, horčicu a za stáleho miešania povaríme. Potom omáčku precedíme cez husté sito, zeleninu na site dobre popučíme a trochou polievky ešte prelejeme. Nakoniec omáčku podľa chuti dosolíme a okyslíme.

Ohodnotiť recept

Zanechať komentár

Gurmán recepty

Viac od autora

Je dávno známe, že ak je zrozumiteľný obsah stránky, na ktorej rozloženie sa čitateľ díva, jeho pozornosť je rozptýlená