Kel s vajcom ako mozoček

Náročnosť
Čas prípravy
0
3256 Receptov

Postup receptu

Kel očistíme, rozkrojíme, vykrojíme hlúbik a rozkrájame na menšie kúsky, alebo rezance. Nakrájaný kel umyjeme, krátko povaríme alebo sparíme, vyberieme a necháme odkvapkať. Slaninu nakrájame na drobné kocky, čiastočne rozpustíme, pridáme očistenú a jemne nakrájanú cibuľu, opražíme ju do ružova a zalejeme vodou. Do pripraveného základu vložíme povarený kel, mierne ho osolíme, okoreníme a udusíme do mäkka za občasného premiešania. Na masle upražíme vajcia, pridáme dávku pripraveného poduseného kelu, premiešame, podľa potreby pridáme soľ a podávame. Ako prílohu podávame rôzne upravené zemiaky.

Ohodnotiť recept

Zanechať komentár

Gurmán recepty

Viac od autora

Je dávno známe, že ak je zrozumiteľný obsah stránky, na ktorej rozloženie sa čitateľ díva, jeho pozornosť je rozptýlená

Pečeň na rošte

Náročnosť

Zemiaková harmonika

Náročnosť
Čas prípravy
45 minút

Kapustová polievka

Náročnosť

Hovädzí zvitok

Náročnosť