Kel s vajcom ako mozoček

Náročnosť
Čas prípravy
3.5
3256 Receptov

Postup receptu

Kel očistíme, rozkrojíme, vykrojíme hlúbik a rozkrájame na menšie kúsky, alebo rezance. Nakrájaný kel umyjeme, krátko povaríme alebo sparíme, vyberieme a necháme odkvapkať. Slaninu nakrájame na drobné kocky, čiastočne rozpustíme, pridáme očistenú a jemne nakrájanú cibuľu, opražíme ju do ružova a zalejeme vodou. Do pripraveného základu vložíme povarený kel, mierne ho osolíme, okoreníme a udusíme do mäkka za občasného premiešania. Na masle upražíme vajcia, pridáme dávku pripraveného poduseného kelu, premiešame, podľa potreby pridáme soľ a podávame. Ako prílohu podávame rôzne upravené zemiaky.

Ohodnotiť recept

Komentáre môže pridavať len prihlásený používateľ

Gurmán recepty

Viac od autora

Je dávno známe, že ak je zrozumiteľný obsah stránky, na ktorej rozloženie sa čitateľ díva, jeho pozornosť je rozptýlená

Hovädzí guláš

Náročnosť
červené víno omáčka pikantné

Pikantná omáčka

Náročnosť
Čas prípravy
15 minút

Zapečený králik

Náročnosť

České koláče

Náročnosť
Čas prípravy
1 hodina 30 minút