Koláčiky s tvarohom

Do trocha osolenej múky pridáme kryštálový a vanilínový cukor, postrúhanú citrónovú kôru, z droždia pripravený vykysnutý kvások, vlažné mlieko, v ktorom sme rozmiešali roztopené maslo a žĺtky, a spracujeme mäkké, lesklé cesto, ktoré trocha posypeme múkou, prikryjeme obrúskom a na teplom mieste necháme vykysnúť. Dobre vykysnuté cesto vyvaľkáme na pomúčenej doske na hrúbku 1 cm, pokrájame na štvorce, na každý dáme tvarohovú plnku, rohy cesta nad plnkou spojíme a sformujeme na okrúhle koláčiky. Uložíme ich na maslom vymastený plech a opäť necháme vykysnúť. Nakoniec ich potrieme žĺtkom a upečieme do červená. Ešte horúce potrieme roztopeným maslom a posypeme vanilínovým cukrom.
Je dávno známe, že ak je zrozumiteľný obsah stránky, na ktorej rozloženie sa čitateľ díva, jeho pozornosť je rozptýlená
Komentáre môže pridavať len prihlásený používateľ