Konská pečienka na cesnaku

Náročnosť
Čas prípravy
0
3256 Receptov

Postup receptu

Dobre odležané mäso oplákneme, osušíme a naklepeme. Potom ho prešpikujeme plátkami slaniny a cesnakom obaleným v soli a previažeme tenkým motúzom. Na pekáči v rozpálenej masti opražíme cibuľu pokrájanú na plátky, vložíme pripravené mäso, zalejeme polievkou z kostí alebo masoxu, prikryjeme a v rúre dusíme asi pol druhej hodiny. Potom odkryjeme a dopečieme z obidvoch strán do červená. Mäkké mäso vyberieme, zbavíme motúza a pokrájame. Šťavu zaprášime múkou, podusíme, podľa potreby rozriedime polievkou a povaríme. Časť šťavy nalejeme na mäso a časť do omáčnika. Podávame so zemiakmi, s cestovinou alebo knedľou.

Ohodnotiť recept

Zanechať komentár

Gurmán recepty

Viac od autora

Je dávno známe, že ak je zrozumiteľný obsah stránky, na ktorej rozloženie sa čitateľ díva, jeho pozornosť je rozptýlená

Šošovica na kyslo

Náročnosť

Huspenina 2.

Náročnosť

Krémeš trochu ináč

Náročnosť
Čas prípravy
1 hodina