Malinová torta

Náročnosť
Čas prípravy
3.66
3288 Receptov

Postup receptu

Žĺtky vymiešame s cukrom. Pridáme múku, tuhý sneh z bielkov, dobre premiešame a cesto upečieme v stredne teplej rúre. V mlieku rozmiešame maizenu a varíme do zhustnutia. Dáme vychladnúť, potom pridáme lekvár, časť malín, maslo, rum a jeden vanilkový cukor. Dobre vymiešame a podľa chuti dodáme ešte lekvár, maliny alebo práškový cukor. Upečené cesto po vychladnutí rozrežeme na pláty, naplníme plnkou, ktorou natrieme aj vrch a boky. Zo smotany s druhým vanilkovým cukrom ušľaháme šľahačku a spolu so zbytkom malín tortu ozdobíme.

Ohodnotiť recept

Zanechať komentár

Gurmán recepty

Viac od autora

Je dávno známe, že ak je zrozumiteľný obsah stránky, na ktorej rozloženie sa čitateľ díva, jeho pozornosť je rozptýlená

Parené buchty

Náročnosť

Hroznový kompót

Náročnosť

Dusená roštenka

Náročnosť

Pivová štrudľa 1.

Náročnosť
Čas prípravy
1 hodina

Pečené zemiaky 1.

Náročnosť
Čas prípravy
15 minút