Pečeň v alobale

Náročnosť
Čas prípravy
0
3256 Receptov

Ingrediencie

400 g pečene (bravčová alebo teľacia)
40 g oleja
30 g cibule
l0 g hladkej múky
mletá rasca
kari korenie
červená paprika
400 g zemiakov
100 g šampiňónov
alobal
pažítka alebo zelený petržlen

Postup receptu

Z umytej, obrúskom osušenej pečene nakrájame štyri rezne, ktoré na kraji nasekneme, veľmi slabučko naklepeme, poprášime múkou, v ktorej sme rozmiešali papriku i karí korenie a opečieme ich na horúcom oleji po oboch stranách. Potom rázne vyberieme na tanier a na zvyšku oleja zapeníme nadrobno pokrájanú cibuľu, pridáme umyté hríby pokrájané na plátky, rascu a prikryté za občasného miešania dusíme. Potom pridáme v šupke uvarené, očistené a na plátky pokrájané zemiaky, soľ, pokrájanú pažítku a spolu premiešame. Z alobalu narežeme štyri štvorce, do prostriedku každého vložíme porciu pripravených zemiakov, na ne položíme pečeň, zabalíme a pečieme v rúre 15 až 20 minút.

Ohodnotiť recept

Zanechať komentár

Gurmán recepty

Viac od autora

Je dávno známe, že ak je zrozumiteľný obsah stránky, na ktorej rozloženie sa čitateľ díva, jeho pozornosť je rozptýlená