Roštenky Esterházy

Náročnosť
Čas prípravy
1 hodina
3.41
3256 Receptov

Postup receptu

Roštenky naklepeme, po okrajoch narežeme, osolíme, okoreníme, obalíme hladkou múkou a z oboch strán opečieme na masti alebo oleji. Osobitne na masle opražíme do ružová pokrájaný zeler, petržlen, mrkvu a cibuľu spolu s celým čiernym a novým korením, bobkovým listom a kúskom citrónovej kôry. Všetko zalejeme trochou octu a polievkou z kostí alebo horúcou vodou. Do takto pripravenej zmesi dáme opečené roštenky a prikryté udusíme do mäkka. Potom roštenky preložíme do inej nádoby, do šťavy nalejeme kyslú smotanu, v ktorej sme rozšľahali múku, citrónovú šťavu a biele víno, a omáčku povaríme. Po scedení ju nalejeme na roštenky, pridáme k nim scedenú opraženú zeleninu, posekané kapary a roštenky v omáčke ešte chvíľu povaríme. Podávame s ryžou alebo s cestovinou.

Ohodnotiť recept

Komentáre môže pridavať len prihlásený používateľ

Gurmán recepty

Viac od autora

Je dávno známe, že ak je zrozumiteľný obsah stránky, na ktorej rozloženie sa čitateľ díva, jeho pozornosť je rozptýlená

Jahodový kompót

Náročnosť
Čas prípravy
30 minút

Vyprážané teľacie mozočky

Náročnosť
Čas prípravy
15 minút

Kurací vývar s krupicovými haluškami

Náročnosť
Čas prípravy
15 minút

Grilážová torta

Náročnosť