Postup receptu
Roštenky naklepeme, po okrajoch narežeme, osolíme, okoreníme, obalíme hladkou múkou a z oboch strán opečieme na masti alebo oleji. Osobitne na masle opražíme do ružová pokrájaný zeler, petržlen, mrkvu a cibuľu spolu s celým čiernym a novým korením, bobkovým listom a kúskom citrónovej kôry. Všetko zalejeme trochou octu a polievkou z kostí alebo horúcou vodou. Do takto pripravenej zmesi dáme opečené roštenky a prikryté udusíme do mäkka. Potom roštenky preložíme do inej nádoby, do šťavy nalejeme kyslú smotanu, v ktorej sme rozšľahali múku, citrónovú šťavu a biele víno, a omáčku povaríme. Po scedení ju nalejeme na roštenky, pridáme k nim scedenú opraženú zeleninu, posekané kapary a roštenky v omáčke ešte chvíľu povaríme. Podávame s ryžou alebo s cestovinou.
Komentáre môže pridavať len prihlásený používateľ