Ingrediencie
400 g jahňacieho mäsa z pliecka
20 g cibule
10 g cesnaku
60 g žemle
30 g oleja
1 vajce
10 g hladkej múky
soľ
mleté čierne korenie
40 g paradajkového pretlaku
15 g hladkej múky
- 400 g Jahňacina
- 20 g Cibuľa
- 10 g Cesnak
- 60 g Žemľa
- 30 g Olej stolný
- 1 ks Vajce
- 10 g Múka hladká
- 40 g Paradajkový pretlak
- 15 g Múka hladká
Postup receptu
Umyté a osušené mäso pokrájame na menšie kúsky a na mäsovom mlynčeku pomelieme spolu s očistenou cibuľou, cesnakom a časťou namočenej vo vode a vytlačenej žemle. Do mäsa pridáme soľ, vajce, zvyšok žemle, na špičku noža korenia a všetko spolu dobre zamiešame. Pripravenú masu rozdelíme na 8 rovnakých kúskov, ktoré na doske posypanej múkou sformujeme na medajlóniky, opečieme ich na horúcom oleji po oboch stranách a vyberieme na tanier. Na zvyšku oleja upražíme hladkú múku do červena, zalejeme vodou, pridáme soľ, paradajkový pretlak, opečené medajlóniky a asi 25 – 30 minút ich v omáčke na miernom ohni dusíme.
Komentáre môže pridavať len prihlásený používateľ