Baranie stehno na cesnaku

Náročnosť
Čas prípravy
3.66
3289 Receptov

Postup receptu

Mäso naklepeme, prešpikujeme slaninou pokrájanou na rezance a cesnakom, takisto pokrájaným na malé rezance. Trocha ho osolíme, zvinieme a previažeme slabým motúzom. V pekáči na rozpálenej masti opražíme cibuľu pokrájanú na plátky, pridáme pripravené mäso, trocha ho zalejeme polievkou z kostí alebo teplou vodou a prikryté v dobre vyhriatej rúre najprv dusíme. Polomäkké mäso odkryjeme a z obidvoch strán dopečieme do červená. Upečené mäso vyberieme, pokrájame na úhľadné rezy a dáme na teplé miesto. Šťavu zaprášime múkou, podusíme, rozriedime polievkou a dobre povaríme. Časť omáčky nalejeme na pokrájané mäso, ostatnú omáčku dáme do omáčnika. Podávame so zemiakmi.

Ohodnotiť recept

Zanechať komentár

Gurmán recepty

Viac od autora

Je dávno známe, že ak je zrozumiteľný obsah stránky, na ktorej rozloženie sa čitateľ díva, jeho pozornosť je rozptýlená