Ako dlho PIECŤ KAČKU? Takto bude chrumkavá a šťavnatá

Kačacie hody sú tu, a tak si mnohí z vás zaiste dávajú otázku, ako dlho piecť kačku v celku. Ak ste pripravení potešiť svojich blízkych dokonalo upečenou kačkou, je dôležité mať na pamäti niekoľko kľúčových faktorov, ktoré sa týkajú jej prípravy. Najmä správny čas pečenia je zásadný pre šťavnato a zároveň chrumkavo upečenú kačku, ktorá na tanieri poteší snáď každého. Pozrime sa spolu na tipy a triky, ktoré využijete pri príprave kačice vo vašej kuchyni.

Príprava kačky na pečenie

Najpodstatnejšou ingredienciou pre tento jesenný recept je najmä kvalitné mäso. Zároveň pred pečením nezabudnite kačicu dobre umyť a osušiť čistou kuchynskou utierkou pre odstránenie nadbytočnej vlhkosti. Vyčistite ju dôkladne od všetkých vnútorností, prípadne aj od zvyškov peria. Keď je kačica takto pripravená na pečenie, odvážte ju. Je to podstatný krok, aby ste vedeli stanoviť ako dlho piecť kačku v celku. Následne poprepichujte kožu okolo kačacích stehien ostrým nožom alebo ideálne dreveným napichovadlom.

ako dlho piecť kačku
Foto: Pixabay

Ako ochutiť kačacie mäso?

Kačica nepotrebuje na ochutenie výrazné koreniny, pre bežný recept vám bude stačiť jej dôkladné nasolenie. Ak máte dostatok času, kačku nasoľte a nechajte deň odpočívať v chladničke. Potom ju umyte a znovu nasoľte. Nasoliť ju však môžete aj bezprostredne pred jej pečením, nezabudnite na jej vnútro. Na dochutenie môžete použiť aj čerstvo namleté čierne korenie.

Ako dlho piecť kačku v celku?

Predhrejte vašu elektrickú rúru na 200°C, teplovzdušný ohrev na 180°C alebo plynovú rúru na stupeň teploty č. 6. Umiestnite kačku na pekáč a pečte ju 40 minút na kilogram mäsa, plus si ako rezervu nechajte ďalších 10 minút. Počas pečenia je potrebné kačicu kontrolovať a podlievať tukom, ktorý pustí. To zaručí, že jej kôrka bude pekne chrumkavá. Keď je kačka upečená, zakryte ju hliníkovou fóliou a nechajte ešte odpočívať 10-20 minút pred samotným podávaním.

ako dlho piecť kačku
Foto: Pixabay

Mohlo by vás zaujímať: Ako dlho piecť kura: Objavte ideálny čas pečenia

Gurman TIP: Kačku vyberte z chladničky aspoň 30 minút pred jej pečením. Odložte si tuk z pečenej kačky a použite ho na prípravu chutne krehkých pečených zemiakov v šupke.

Prečítajte si tiež: Recept na kačacie prsia s chrumkavou kožou

Komentáre

Komentáre môže pridavať len prihlásený používateľ