Oškvarková pomazánka, ako ste ju ešte nejedli: Čo do nej pridať?

Oškvarková pomazánka v kombinácii s čerstvým chrumkavým pečivom poteší na stole každého milovníka klasiky. Ak však hľadáte nový recept na lahodnú, no jednoduchú oškvarkovú pomazánku, ste na správnom mieste! Stačí pridať jednu ingredienciu a očarí vás úplne nová chuť.

Oškvarková pomazánka je plná nezameniteľnej chuti, ktorý vynikne najmä v prípade, ak použijete kvalitné oškvarky od vášho obľúbeného mäsiara alebo ešte lepšie, pripravíte si ich sami z domácej slaniny. Čo však pridať do receptu na oškvarkovú pomazánku, aby chutila ozaj výnimočne? Tajomstvo tkvie v jednej netradičnej ingrediencii, a to sušených slivkách, ktoré pozdvihnú chuť tejto obľúbenej nátierky na úplne novú úroveň.

Oškvarková pomazánka so slivkami: Recept, ktorý stojí za vyskúšanie

Ingrediencie:

  • 1 ks cibuľa
  • 1 polievková lyžica horčice
  • 400 g oškvarkov
  • 4 ks vajcia uvarené na tvrdo
  • 100 g masla
  • 10 sušených sliviek
  • čierne korenie mleté
  • soľ podľa chuti

oškvarková pomazánka
Foto: Pixabay

Postup:

  1. Oškvarky najprv jemne rozomeľte mixérom na drobno.
  2. V miske následne zmiešajte pomleté oškvarky s maslom, soľou a ideálne čerstvo pomletým čiernym korením.
  3. Pridajte k zmesi na jemno nakrájanú cibuľu, pokrájané vajíčka a horčicu. Tušili ste, že horčicu si môžete ľahko vyrobiť aj doma? Vyskúšajte náš recept na domácu horčicu.
  4. Sušené slivky nakrájajte nadrobno a pridajte ich k pomazánke. Následne dôkladne premiešajte všetky ingrediencie tak, aby vznikla hladká nátierka, ktorá sa bude dobre natierať na pečivo či mäkkučké domáce bagety.
  5. Pomazánku odporúčame ponechať minimálne 2 hodiny odpočívať v chladničke, aby sa všetky chute spojili.

Prečítajte si tiež: Najlepšie nátierky na desiatu: Tieto chutia deťom aj dospelým

nátierky z tofu
Foto: Pixabay

Gurman TIP: Premýšľate nad tým, prečo do slanej oškvarkovej pomazánky pridať práve sladkasté sušené slivky? Sladká a slaná chuť sa navzájom veľmi dobre kombinujú, príkladom takejto kombinácie je aj obľúbený slaný karamel. Slivky a oškvarky sa výborne dopĺňajú aj pri príprave oškvarkových pagáčov, ktoré môžete naplniť slivkovým džemom a posypať práškovým cukrom. Touto dobrotou ohúrite každú návštevu. Nesedí vám kombinácia slanej a sladkej chuti? Oškvarkovú pomazánku môžete dochutiť aj najemno nasekanými lístkami medvedieho cesnaku.

Mohlo by vás zaujímať: Domáce nátierky z tofu: Po falošnej „škvarkovej“ sa na stole zapráši

Komentáre

Komentáre môže pridavať len prihlásený používateľ