Domáce nátierky z tofu: Po falošnej „škvarkovej“ sa na stole zapráši

Tofu alebo inak „sójový syr“, nie je len pre vegetariánov. Tento sójový produkt je plný bielkovín, obsahuje málo kalórií a pri príprave receptov je nesmierne všestranný. Zistite, ako môžete využiť potenciál tofu vytvorením zdravých a chutných nátierok, ktoré osviežia váš jedálniček. Pripravte si s nami domáce nátierky z tofu, ktoré vám ideálne poslúžia, ak práve neviete, čo si dať na raňajky či ľahkú večeru.

Na prípravu mimoriadne chutnej nátierky z tofu vám bude stačiť iba 10 minút a pár ingrediencií. Tieto nátierky sú podstatne lacnejšie než tie, ktoré si môžete kúpiť v obchode, navyše chutia aj deťom. Natrite si ich na krajec čerstvého pečiva či toast, no podávať ich môžete aj na desiatu namiesto obyčajného či nátierkového masla.

Gurman TIP: Pred prípravou nátierky si tofu vyberte z obalu a dôkladne ho osušte papierovou utierkou. Všetky suroviny vymixujte do hladka, no pri použití mixéra ho nastavte skôr na nižší výkon, aby si tofu zachovalo konzistenciu, ktorá sa vám bude pohodlne natierať na pečivo.

nátierky z tofu
Foto: Pixabay

Nátierky z tofu

Špenátovo-avokádová nátierka z tofu

Roztlačte vidličkou alebo rozmixujte tofu so zrelým avokádom. Na panvici orestujte na troche masla špenát. Následne vmiešajte orestovaný špenát do nátierky a dochuťte ju soľou, čiernym korením a pár kvapkami citrónovej šťavy.

Mohlo by vás zaujímať: Máte doma prezreté avokádo? 5 zaujímavých nápadov na jeho využitie

Paradajkovo-bazalková tofu nátierka

Paradajky, čerstvú bazalku a tofu rozmixujte do krémovej konzistencie. Pred podávaním k zmesi pridajte trochu prelisovaného cesnaku a menšie množstvo kvalitného olivového oleja. Táto nátierka zaváňa chuťami Talianska, okrem pečiva k nej môžete podávať aj tradičné grissini tyčinky.

Vynikajúca mrkvová tofu nátierka

Na prípravu budete potrebovať tofu, mrkvu, sójovú omáčku, lahôdkové droždie, jablčný ocot, cesnak a pažítku. Všetky suroviny vložte do mixéra (okrem pažítky), aby ste dosiahli krémovú a roztierateľnú konzistenciu. Nakrájanú pažítku vmiešajte do nátierky až na záver.

nátierky z tofu
Foto: Pixabay

Nátierky z tofu? Falošnú „škvarkovú“ musíte vyskúšať

Na úvod si osmažte cibuľku na masle a pred koncom restovania ju ešte posypte malým množstvom hladkej múky. Takto si jednoducho pripravíte vegetariánske „škvarky“. Pridajte ich k údenému tofu a zmes roztlačte vidličkou na hladkú, no hrubšiu konzistenciu. Pridajte údenú papriku, soľ a čierne korenie.

Prečítajte si tiež: Najlepšie nátierky na desiatu: Tieto chutia deťom aj dospelým

Určite vyskúšajte naše recepty na nátierky z tofu a prekvapte svoje chuťové poháriky. Sú nielen plné chuti, ale sú aj zdravé, čo ich robí ideálnym doplnkom vášho jedálnička. Navyše pri ich príprave môžete použiť aj marinované ochutené tofu alebo údenú verziu a nájsť tak recept, na ktorom si vy aj vaša rodina bude s radosťou pravidelne pochutnávať.

Prečítajte si tiež: Vegetariánske recepty: Chutné jedlá aj pre milovníkov mäsa

Komentáre

Komentáre môže pridavať len prihlásený používateľ