už 3274 receptov

Pridaj recept

Baklažán plnený mäsom

Baklažán plnený mäsom

Zaradené v kategórii:
Bravčové mäso, Baklažán

Ingrediencie:

2 väčšie baklažány (asi 400 g), 40 g oleja, soľ
Plnka: 20 g oleja, 50 g cibule, 2 strúčiky cesnaku, 150 g uvareného zomletého mäsa, mleté čierne korenie, zelená petržlenová vňať, soľ, 2 zelené papriky, 2 rajčiaky


Postup prípravy:

Baklažány umyjeme, zbavíme stopky, prekrojíme pozdĺžne na 2 časti a vnútro vydlabeme malou lyžičkou. Do nádoby dáme olej, vydlabané vnútro z baklažánov, navrch poukladáme baklažány naplnené mäsovou plnkou a v rúre upečieme do mäkka.
Plnka
:Na oleji opražíme očistenú pokrájanú cibuľu a pokrájaný cesnak, pridáme uvarené zomleté mäso, mleté čierne korenie, posekanú zelenú petržlenovú vňať, soľ, posekané zelené papriky a rajčiaky a všetko spolu popražíme. Podávame so zemiakmi.

Pridaj recept do mojej kuchárskej knihy

  • Počet porcií: neurčené
  • Čas prípravy: neurčené
  • Čas varenia: neurčené
  • Náročnosť prípravy: stredná
  • Technika prípravy: pečenie
  • Kuchyňa: neurčené
  • Príležitosť: jedlá na každý deň
  • Lacné jedlo: nie

Súvisiace recepty

Vyprážaný baklažán
Vyprážaný baklažán
Zemiakový závin plnený mäsom
Zemiakový závin plnený mäsom
Baklažánová nátierka
Baklažánová nátierka
Nátierka z baklažánov
Nátierka z baklažánov