už 3274 receptov

Pridaj recept

Baranie stehno prešpikované údenou slaninou a cesnakom

Baranie stehno prešpikované údenou slaninou a cesnakom

Zaradené v kategórii:
Jahňacie mäso

Ingrediencie:

600 g baranieho mäsa zo stehna, 60 g údenej slaniny, 20 g cesnaku, soľ, 40 g oleja, 10 g hladkej múky


Postup prípravy:

Umyté stehno prešpikujeme prúžkami údenej slaniny, strúčikmi cesnaku pokrájanými po dĺžke, posolíme a dáme na plech. Pridáme olej, podlejeme vodou a pečieme. Počas pečenia mäso polievame vlastnou šťavou. Mäkké mäso vyberieme, šťavu zaprášime múkou, rozriedime vodou a povarenú precedíme na pokrájané mäso. Podávame s ryžou alebo so zemiakmi a s uhorkou alebo so šalátom.

Pridaj recept do mojej kuchárskej knihy

  • Počet porcií: neurčené
  • Čas prípravy: neurčené
  • Čas varenia: neurčené
  • Náročnosť prípravy: stredná
  • Technika prípravy: pečenie
  • Kuchyňa: neurčené
  • Príležitosť: sviatočné jedlá
  • Lacné jedlo: nie

Súvisiace recepty

Kurča s údenou slaninou grilované
Kurča s údenou slaninou grilované
Baranie ražnici s údenou slaninou grilované
Baranie ražnici s údenou slaninou grilované
Teľacie mäso prešpikované údenou slaninou v alobale
Teľacie mäso prešpikované údenou slaninou v alobale
Teľacie pečené s údenou slaninou
Teľacie pečené s údenou slaninou