už 3274 receptov

Pridaj recept

Bavorské dolky 2.

Zaradené v kategórii:
Koláče, zákusky a koláčiky z kysnutého cesta

Ingrediencie:

100 g masla, 50 g práškového cukru, soľ, 2-3 žĺtky, citrónová kôra, 2 dl vlažného mlieka, 20 g droždia, 400 g polohrubej múky, olej na vyprážanie, ríbezľový lekvár, šľahačka alebo jogurt na ozdobenie


Postup prípravy:

Maslo vymiešame do peny, pridáme soľ, žĺtky, postrúhanú citrónovú kôru, cukor a ešte miešame 15 až 20 minút. Potom pridáme z droždia pripravený vykysnutý kvások, vlažné mlieko a preosiatu múku. Cesto vypracujeme (nesmie byť tuhé) a dáme ho vykysnúť. Vykysnuté cesto vyvaľkáme na hrúbku prsta, formičkou povykrajujeme dolky, ktoré na pomúčenej doske necháme ešte vykysnúť. Vykysnuté vyprážame v rozpálenom oleji najprv prikryté, potom ich obrátime a dovyprážame bez prikrytia. Pri vkladaní do rozpáleného oleja vytlačíme do každého kolieska jamku, do ktorej po vypražení dáme ríbezľový lekvár. Pred podávaním ozdobíme ešte šľahačkou alebo jogurtom.

Pridaj recept do mojej kuchárskej knihy

Súvisiace recepty

Bavorské dolky 1.
Bavorské dolky 1.
Obyčajné dolky
Obyčajné dolky
Zemiakové dolky s kapustou
Zemiakové dolky s kapustou
Tvarohové buchty
Tvarohové buchty