Gurmán.sk
→Dezerty, múčniky a sladkosti
→Koláče, zákusky a koláčiky
→Koláče, zákusky a koláčiky z kysnutého cesta
→Bavorské dolky 2.
Bavorské dolky 2.
Zaradené v kategórii:
Koláče, zákusky a koláčiky z kysnutého cesta

Ingrediencie:
100 g masla, 50 g práškového cukru, soľ, 2-3 žĺtky, citrónová kôra, 2 dl vlažného mlieka, 20 g droždia, 400 g polohrubej múky, olej na vyprážanie, ríbezľový lekvár, šľahačka alebo jogurt na ozdobenie
Postup prípravy:
Maslo vymiešame do peny, pridáme soľ, žĺtky, postrúhanú citrónovú kôru, cukor a ešte miešame 15 až 20 minút. Potom pridáme z droždia pripravený vykysnutý kvások, vlažné mlieko a preosiatu múku. Cesto vypracujeme (nesmie byť tuhé) a dáme ho vykysnúť. Vykysnuté cesto vyvaľkáme na hrúbku prsta, formičkou povykrajujeme dolky, ktoré na pomúčenej doske necháme ešte vykysnúť. Vykysnuté vyprážame v rozpálenom oleji najprv prikryté, potom ich obrátime a dovyprážame bez prikrytia. Pri vkladaní do rozpáleného oleja vytlačíme do každého kolieska jamku, do ktorej po vypražení dáme ríbezľový lekvár. Pred podávaním ozdobíme ešte šľahačkou alebo jogurtom.
Pridaj recept do mojej kuchárskej knihy
- Počet porcií: neurčené
- Čas prípravy:
- Čas varenia: neurčené
- Náročnosť prípravy: ľahká
- Technika prípravy: vyprážanie
- Kuchyňa: neurčené
- Príležitosť: jedlá na každý deň
- Lacné jedlo: nie
- Poslať recept známemu
- Tlačiť recept
- Komentáre (0)
- Zdieľať cez Facebook
Komentáre:
Súvisiace recepty
![]() Bavorské dolky 1. | ![]() Obyčajné dolky | ![]() Zemiakové dolky s kapustou | ![]() Tvarohové buchty |