Boršč 3.
Zaradené v kategórii:
Gulášové a mäsové polievky

Ingrediencie:
120 g hovädzieho mäsa, 80 g bravčového mäsa, 200 g špikových kostí, 30 g masti alebo oleja, 40 g koreňovej zeleniny, 10 g cibule, 10 g rajčiakového pretlaku, 40 g cvikly, 60 g hlávkovej kapusty, 1 dl kyslej smotany, 10 g hladkej múky, voda, soľ, celé nové korenie, bobkový list, mletá červená paprika
Postup prípravy:
Hovädzie a bravčové mäso, ako aj špikové kosti umyjeme a dáme do studenej vody variť. Po hodinovom varení pridáme soľ, nové korenie, bobkový list, pokrájanú cibuľu, očistenú zeleninu pokrájanú na rezance a varíme. Bravčové mäso vyberieme skôr ako mäso hovädzie, aby sa nerozvarilo. Do polievky pridáme kapustu pokrájanú na rezance, paradajkový pretlak a červenú papriku popraženú v horúcej masti. Keď je kapusta mäkká, kosti vyberieme, pridáme osobitne uvarenú cviklu pokrájanú na rezance, uvarené mäso pokrájané na drobné kocky, kyslú smotanu rozmiešanú s múkou a spolu ešte povaríme. Nakoniec polievku okyslíme octom a môžeme ju zjemniť cukrom.
Pridaj recept do mojej kuchárskej knihy
- Počet porcií: neurčené
- Čas prípravy: neurčené
- Čas varenia: neurčené
- Náročnosť prípravy: stredná
- Technika prípravy: varenie
- Kuchyňa: neurčené
- Príležitosť: jedlá na každý deň
- Lacné jedlo: nie
- Poslať recept známemu
- Tlačiť recept
- Komentáre (0)
- Zdieľať cez Facebook
Komentáre:
Súvisiace recepty
Boršč 1. | ![]() Boršč s pirôžkami | ![]() Boršč 2. |