už 3274 receptov

Pridaj recept

Boršč 3.

Zaradené v kategórii:
Gulášové a mäsové polievky

Kliknite pre zväčšenie obrázka: Boršč 3.

Ingrediencie:

120 g hovädzieho mäsa, 80 g bravčového mäsa, 200 g špikových kostí, 30 g masti alebo oleja, 40 g koreňovej zeleniny, 10 g cibule, 10 g rajčiakového pretlaku, 40 g cvikly, 60 g hlávkovej kapusty, 1 dl kyslej smotany, 10 g hladkej múky, voda, soľ, celé nové korenie, bobkový list, mletá červená paprika


Postup prípravy:

Hovädzie a bravčové mäso, ako aj špikové kosti umyjeme a dáme do studenej vody variť. Po hodinovom varení pridáme soľ, nové korenie, bobkový list, pokrájanú cibuľu, očistenú zeleninu pokrájanú na rezance a varíme. Bravčové mäso vyberieme skôr ako mäso hovädzie, aby sa nerozvarilo. Do polievky pridáme kapustu pokrájanú na rezance, paradajkový pretlak a červenú papriku popraženú v horúcej masti. Keď je kapusta mäkká, kosti vyberieme, pridáme osobitne uvarenú cviklu pokrájanú na rezance, uvarené mäso pokrájané na drobné kocky, kyslú smotanu rozmiešanú s múkou a spolu ešte povaríme. Nakoniec polievku okyslíme octom a môžeme ju zjemniť cukrom.

Pridaj recept do mojej kuchárskej knihy

  • Počet porcií: neurčené
  • Čas prípravy: neurčené
  • Čas varenia: neurčené
  • Náročnosť prípravy: stredná
  • Technika prípravy: varenie
  • Kuchyňa: neurčené
  • Príležitosť: jedlá na každý deň
  • Lacné jedlo: nie

Súvisiace recepty

Kliknite pre zväčšenie obrázka: Boršč 1.
Boršč 1.
Boršč s pirôžkami
Boršč s pirôžkami
Boršč 2.
Boršč 2.