už 3274 receptov

Pridaj recept

Bravčové karé so šošovicou

Bravčové karé so šošovicou

Zaradené v kategórii:
Bravčové karé

Ingrediencie:

750 g bravčového karé, soľ, rasca
Sošovica: 250 g šošovice, 30g masla, 30 g cibule, 30 g hladkej múky, citrónová šťava, mleté čierne korenie, ocot, soľ, 20 g cibule, 20 g masti


Postup prípravy:

Mäso zľahka umyjeme, osolíme, posypeme rascou, uložíme na pekáč, trocha podlejeme horúcou vodou, prikryjeme a v rúre asi pol hodiny dusíme. Potom opäť trocha podlejeme a upečieme. Mäkké mäso pokrájame na rezy.
Príprava šošovice
:Prebratú šošovicu prepláchneme studenou vodou, nalejeme na ňu čistú studenú vodu a necháme aspoň pol hodiny stáť. Potom zaliatu šošovicu uvedieme do varu, vriacu vodu zlejeme, šošovicu zalejeme čistou horúcou vodou, prikryjeme a uvaríme do mäkka. Medzitým si pripravíme maslovú zápražku s cibuľou, prilejeme k nej šošovicu aj s vodou, zľahka zamiešame, dosolíme a ešte chvíľu povaríme. Nakoniec podľa chuti pridáme citrónovú šťavu, mleté čierne korenie, ocot a dobre premiešame. Šošovicu upravíme na misu k mäsu, posypeme opraženou cibuľou a ozdobíme.

Pridaj recept do mojej kuchárskej knihy

Súvisiace recepty

Bravčové karé na rasci
Bravčové karé na rasci
Bravčové karé v alobale
Bravčové karé v alobale
Bravčové karé s cesnakom grilované
Bravčové karé s cesnakom grilované
Bravčové rebierko na horčici
Bravčové rebierko na horčici