Hovädzí jazyk na sardelách
Zaradené v kategórii:
Hovädzie mäso

Ingrediencie:
1 hovädzí jazyk, soľ, 100 g koreňovej zeleniny, 150 g mastí, 1 veľká cibuľa, 80 g slaniny, 2 sardely alebo sardelová pasta, 30 g masla, šťava z polovice citróna, 2,5 dl kyslej smotany, 40 g hladkej múky, 2 kocky cukru na karamel
Postup prípravy:
Očistený hovädzí jazyk naklepeme a spolu s koreňovou zeleninou uvaríme v osolenej vode do mäkka. Potom ho preložíme na chvíľu do studenej vody, olúpeme, prešpikujeme slaninou pokrájanou na rezance a potrieme maslom vymiešaným so sardelami alebo sardelovou pastou. Na rozpálenej masti opražíme do ružová cibuľu pokrájanú na plátky, pridáme pripravený jazyk, všetko zalejeme vývarom z jazyka a z obidvoch strán upečieme do červená. Upečený jazyk vyberieme, pokrájame na plátky a vložíme späť do šťavy, ktorú zahustíme kyslou smotanou rozšľahanou s múkou, okyslíme citrónovou šťavou, ochutíme karamelom pripraveným z cukru a ešte chvíľu povaríme. Podávame s knedľou alebo cestovinou.
Pridaj recept do mojej kuchárskej knihy
- Počet porcií: neurčené
- Čas prípravy: neurčené
- Čas varenia: neurčené
- Náročnosť prípravy: stredná
- Technika prípravy: pečenie
- Kuchyňa: neurčené
- Príležitosť: jedlá na každý deň
- Lacné jedlo: nie
- Poslať recept známemu
- Tlačiť recept
- Komentáre (0)
- Zdieľať cez Facebook
Komentáre:
Súvisiace recepty
![]() Hovädzí údený jazyk | ![]() Hovädzí jazyk s poľskou omáčkou 2. | ![]() Hovädzí jazyk pečený s cesnakom | ![]() Hovädzí jazyk s poľskou omáčkou 1. |