už 3274 receptov

Pridaj recept

Hovädzí jazyk na sardelách

Hovädzí jazyk na sardelách

Zaradené v kategórii:
Hovädzie mäso

Ingrediencie:

1 hovädzí jazyk, soľ, 100 g koreňovej zeleniny, 150 g mastí, 1 veľká cibuľa, 80 g slaniny, 2 sardely alebo sardelová pasta, 30 g masla, šťava z polovice citróna, 2,5 dl kyslej smotany, 40 g hladkej múky, 2 kocky cukru na karamel


Postup prípravy:

Očistený hovädzí jazyk naklepeme a spolu s koreňovou zeleninou uvaríme v osolenej vode do mäkka. Potom ho preložíme na chvíľu do studenej vody, olúpeme, prešpikujeme slaninou pokrájanou na rezance a potrieme maslom vymiešaným so sardelami alebo sardelovou pastou. Na rozpálenej masti opražíme do ružová cibuľu pokrájanú na plátky, pridáme pripravený jazyk, všetko zalejeme vývarom z jazyka a z obidvoch strán upečieme do červená. Upečený jazyk vyberieme, pokrájame na plátky a vložíme späť do šťavy, ktorú zahustíme kyslou smotanou rozšľahanou s múkou, okyslíme citrónovou šťavou, ochutíme karamelom pripraveným z cukru a ešte chvíľu povaríme. Podávame s knedľou alebo cestovinou.

Pridaj recept do mojej kuchárskej knihy

  • Počet porcií: neurčené
  • Čas prípravy: neurčené
  • Čas varenia: neurčené
  • Náročnosť prípravy: stredná
  • Technika prípravy: pečenie
  • Kuchyňa: neurčené
  • Príležitosť: jedlá na každý deň
  • Lacné jedlo: nie

Súvisiace recepty

Hovädzí údený jazyk
Hovädzí údený jazyk
Hovädzí jazyk s poľskou omáčkou 2.
Hovädzí jazyk s poľskou omáčkou 2.
Hovädzí jazyk pečený s cesnakom
Hovädzí jazyk pečený s cesnakom
Hovädzí jazyk s poľskou omáčkou 1.
Hovädzí jazyk s poľskou omáčkou 1.